Otizmli çocuğa psikologdan dayak!

İstanbul'da bir aile, 6 yaşındaki otizmli çocuklarına eve gelen psikolog tarafından şiddet uygulandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.01.2023 07:24 GÜNCELLEME 30.01.2023 07:24 GÜNCEL
Otizmli çocuğa psikologdan dayak!
Otizmli çocuğa psikologdan dayak!

İstanbul'da otizmli bir çocuğun eğitim için eve gelen psikolog tarafından darp edildiği iddia edildi.

4 çocuklu Koşar ailesinin en küçük üyesi 6 yaşındaki Mustafa’ya, 2 yaşındayken otizm tanısı konuldu.

Otizm alanında önde gelen vakıflardan birinde 3 yaşından beri eğitim alan Mustafa, eğitmeniyle burada tanıştı.

Yüksek lisansa başlayacağı için kurumdan ayrılan eğitmen, pandemi sürecinde Mustafa’ya evinde özel eğitim vermeye başladı.

Son zamanlarda çocuğunun davranışlarında değişiklik olduğunu farkeden aile çareyi odaya gizli kamera yerleştirmekte buldu.

26 Ocak Perşembe günü yapılan dersin ardından görüntüleri izleyen aile, İ.A.'nın çocuklarına şiddet uyguladığını görünce suç duyurusunda bulundu.

İ.A ise, eğitimlerin katı kurallar dahilinde olduğuna vurgu yaparak iddiaları yalanladı.


"BİZİ İTMEYE BAŞLADI"

Yaşadıklarını anlatan anne Özgül Koşar, otizmli çocukların eğitime dirençli olduğu için ağlama seslerini dikkate almadıklarını söyledi. Son zamanlarda çocuğun derse girmemek için direndiğini dile getiren Koşar, "Yavaş yavaş şüphelenmeye başladım, eşime bu yönde baskılarım oldu. Göremiyorum, bilemiyorum. Mustafa bizi itmeye başladı. Farklılıklar fark ettik. Öğretmeni ona bir şey anlatmak için uzandığında da siper aldığını görünce iyice kanaat getirdik." dedi.

Baba Engin Koşar da psikoloğun iddia ettiği gidi eğitimin modelinin bu olamayacağını belirtti.

KAYNAK : DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Emeklidur 1 yıl önce Şikayet Et
    Çobanlık yapmak böyle hastalara bakmaktan kat kat kolaydır.Kolaysa ebeveynleri baksın,eğitsin.Amaçları psikologdan para çekmek olmasın.Çok sürmez tazminat davası da açarlar.Downlu bireyler,otizmlinin yanında melek kalır.Allah kimsenin başına vermesin.O da başımızda.Allah yardımcımız olsun.Özel okulları var oraya göndersinler.Biraz faydası olur.
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    otizmin bazı durumlarında abartmamak kaydıyla şiddet vardır. bazen istendik davranışın koşulu oluyor maalesef. Allah bu tür hastası olana yardım etsin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben diyom zaten psikolog terapi almalı işleri cok zor
    Cevapla
  • Cemal K. 1 yıl önce Şikayet Et
    "El, elin davarını türkü söyleyerek arar" derler. Bir çocuğa öz annesi ve babası kadar hiç kimse merhamet edemez.
    Cevapla
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Psikolog böyleyse vay halimize.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR