Bakan Akar'dan talimat: Mehmetçik seferber oldu!

Milli Savunma Bakanlığı tüm unsurları ile depremin ilk anından itibaren bölgede arama kurtarma, insani yardım malzemeleri taşıma ve lojistik destek faaliyetlerine başladı. Bakan Akar ve Bakan Koca, bölgede incelemelerde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2023 16:54 GÜNCELLEME 07.02.2023 18:55 GÜNCEL
Bakan Akar'dan talimat: Mehmetçik seferber oldu!
Bakan Akar'dan talimat: Mehmetçik seferber oldu!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, beraberlerinde Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Musa Avsaver ile Hatay merkezdeki arama-kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi.

Hatay’daki AFAD Koordinasyon Merkezinde brifing alan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kent merkezine giderek çalışmaları yerinde inceledi, arama-kurtarma ekiplerinden çalışmalara ilişkin bilgi aldı, talimat verdi.

 

Milli Savunma Bakanlığı tüm unsurları ile depremin ilk anından itibaren bölgede arama kurtarma, insani yardım malzemeleri taşıma ve lojistik destek faaliyetlerine başladı. Bakanlık ve TSK Depremden etkilenen illerin valiliklerinden ve AFAD Koordinasyon Merkezinden gelen talepleri hızla karşılamaya devam ediyor.

Türk Hava Kuvvetlerine ait gm235 kasa nakliye uçağıyla yardım götürüldü ve dönüşte vatandaşları tahliye edildi. Adıyaman.

Bu çerçevede, çok sayıda seyyar mutfak, tuvalet banyo üniteleri, jeneratör, seyyar fırınlar bölgeye hizmet vermek üzere sevk edildi. Bugün itibariyle Kahramanmaraş’ta Necip Fazıl Hastanesi bahçesine Seyyar Cerrahi Hastane kuruluyor. 

Kara, Deniz ve Hava kuvvetlerinden 9 bine yakın Mehmetçik sahada vatandaşımızın yardımına koşuyor.  Bölgede, yer yer olumsuz hava koşullarına rağmen helikopterler, uçaklar, arama kurtarma faaliyetlerine destek vermektedir. Yaralanan çok sayıda vatandaşımız gemiler, uçaklar ve helikopterlerle bölge dışındaki hastanelere nakledilmektedir.

Bu kapsamda 38 helikopter, 8 gemi, 50 nakliye uçağı görev almaktadır. Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı Şakirpaşa ve İncirlik’e inen yabancı yardım uçaklarının ekip ve malzemelerinin bölgeye intikalini de sağlamaktadır.

MSB duyurdu: Orduya ait gemilerle iş makinaları taşınıyorMSB duyurdu: Orduya ait gemilerle iş makinaları taşınıyor

Kahraman Mehmetçik afet bölgesinde: Depremzedelere yemek dağıtıldıKahraman Mehmetçik afet bölgesinde: Depremzedelere yemek dağıtıldı

OKTAY: SİLAHLI KUVVETLERİMİZ SAHADA!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Sosyal medya üzerinden afeti yönetmeye kalkarsak faydadan çok zarar görürüz. Silahlı Kuvvetler'imizin personeli fiilen sahada. Silahlı Kuvvetler'imizin hava gücü kullanılmakta ve ihtiyaca binaen de zaten kullanılacaktır. Orada bir sınır söz konusu değildir. Elbistan’da ulaşılamayan yerlere havadan erişimle alakalı biraz daha rahat ulaşıyor olacağız" diye konuştu.

PERSONEL VE UÇAK HATAY'A ULAŞTI

MSB: Hatay’daki arama-kurtarma çalışmalarına katılacak olan Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) personeli de Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait uçak ile bölgeye ulaştırıldı.

EDİRNE'DEN GAZİANTEP'E SEVK

MSB: Edirne'de konuşlu 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımızın 1’inci Komando Taburunda  görevli personelimiz arama-kurtarma faaliyetlerine destek için Gaziantep'e intikal ediyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: POLİS, JANDARMA VE ÖZEL HAREKAT BÖLGEDE

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 06.02.2023 tarihi 04.17’de 7.7 büyüklüğündeki depremden etkilenen Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya illerine sadece İçişleri Bakanlığınca 1536 AFAD, 893’ü Polis Arama Kurtarma (PAK) olmak üzere 6183 polis, 296 Jandarma Arama Kurtarma (JAK), 216 Jandarma Özel Harekat (JÖAK), 17.000 Jandarma Personeli, 7510 Gönüllü, 5219 Güvenlik Korucusu olmak üzere toplam 37 bin 960 personel görevlendirilmiştir. Bölgeye ayrıca personel sevkiyatı sürmektedir. 

Deprem bölgesindeki illerde yürütülen çalışmalara destek olunması için çevre il ve ilçelerden 31 vali ve 61 kaymakam görevlendirilmesi yapılmıştır. 

Bölgeye personel, malzeme sevkiyatı ve tahliye amacıyla 1 Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, 2 Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 26 Jandarma Genel Komutanlığı hava aracı gönderilmiştir.
 
Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı 2 mobil mutfak tırı, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı 2 mobil mutfak tırı ve 1 mobil fırın bölgeye sevk edilmiştir.

KAYNAK : Haber7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 137 TÜMÜ
  • Turkiyem 1 yıl önce Şikayet Et
    Paşam Allah razı olsun Senden veehmetcikten
    Cevapla
  • Mete TÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD'deki ermeni lobisi Türk Askeri Kıbrıs'tan çekildi diye tweet atıyormuş. Yunanlılar da 12 mil ilanı için tam zamanı diye haberler yapmaya başladılar. Tabi ki devletimiz en iyisini bilir ama, bir Türk olarak, Kıbrıs'tan ve batı bölgelerindeki askerlerimizin özellikle komandolarımızın deprem bölgesine kaydırılması beni düşündürüyor. Allah yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • Dünya 5ten büyük 1 yıl önce Şikayet Et
    Durumu fırsat bilip, kuzey Suriyede esed ve kuzey kıbrısta rum bi hazırlık yapmasın... gerçi benden daha iyi bilir asker bu pusuları...
    Cevapla
  • orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah im ordumuza güç kuvvet nasıp etsin devletımız herzaman güçlü olsun gün dayanişma günüdür enkaz altında yatan hepımızın kardeşi
    Cevapla
  • Yarkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Insallah ordumuz tum gucunu depremdeki kardeslerimize seferber eder hava indirmeyle karadan calismalarla insallah devlet millet elele
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR