İETT'ye yüzlerce şoför alınacak: İşte başvuru şartları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşu İETT, 700 şoför alımı yapacak. En az 1 yıllık E sınıfı veya yeni D sınıfı sürücü belgesi olan herkesin, "kariyer.ibb.istanbul" adresinden başvurularını yapabileceği açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2023 17:22 GÜNCELLEME 22.03.2023 17:24 GÜNCEL
İETT'ye yüzlerce şoför alınacak: İşte başvuru şartları
İETT'ye yüzlerce şoför alınacak: İşte başvuru şartları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşu İETT, 700 şoför alımı yapacak. İBB'den yapılan açıklamada, nüfusuyla Avrupa'nın 23 ülkesinden büyük İstanbul'da, toplu ulaşımın yaklaşık yüzde 60'ının lastik tekerlekli ulaşım olan otobüslerle sağlandığı belirtildi.

Dünyanın farklı metropollerinde bu hizmetin birçok farklı kurum tarafından eş zamanlı sağlandığı, İETT'nin ise bu hizmeti kentte büyük bir gayret ve emekle tek başına sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, "152 yıllık köklü geçmişi ile bir kamu kurumu olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin en önemli kurumlarından olan İETT, kadrosunu güçlendirmek için yeni çalışma arkadaşlarını kadrosuna katmak istiyor. Bu doğrultuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle 700 otobüs şoförü İETT'de işe alınacak" ifadeleri kullanıldı.

En az 1 yıllık E sınıfı veya yeni D sınıfı sürücü belgesi olan herkesin "kariyer.ibb.istanbul" adresinden başvurularını yapabileceği vurgulanan açıklamada, İETT'nin son 3 yılda başlattığı ve halihazırda 115'e ulaşan kadın şoför sayısını artırmak için de özellikle kadınların başvuru yapmasının arzu edildiği aktarıldı.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • Milli görüş 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam 700 kişiye iş imkanı sunuyor ne güzel bu İmamoğlu düşmanlığı nedir
    Cevapla
  • Davacı şoför 1 yıl önce Şikayet Et
    Deneyimli personelleri bende dahil ihraç etti yetkili sendika bulunmadığından şimdi kendi adamlarını yerleştiriyorlar.
    Cevapla
  • Dr.özcan 1 yıl önce Şikayet Et
    pkk lı olmak tabi baş şart,beraberinde 24 saat alkollü olmak,ömründe hiç cuma ya dahi gitmemiş olmak en vaz geçilmez şartlar olmak zorunda
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk lıysan hükümet düşmanıysan birde demirtaşcısıysan hemen başla
    Cevapla
  • YOLCU YOLUNDA GEREK 1 yıl önce Şikayet Et
    Chpkk cılar ile doldurulmuştur
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Şart 1. pkk'lı olmak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR