RTÜK bu kez affetmedi ve Show TV'ye cezayı kesti! Kızılcık Şerbeti'ndeki o sahne...

Şiddet sahnesine yer verildiği gerekçesiyle tepkilerin odağına yerleşen Kızılcık Şerbeti dizisinin yayınlandığı kanala ceza üstüne ceza yağdı. Sosyal medya platformunda eleştiri yağmuruna tutulan Kızılcık Şerbeti dizisinin yayınlandığı Show TV'ye 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uygulandı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2023 15:34 GÜNCELLEME 27.03.2023 15:34 GÜNCEL
RTÜK bu kez affetmedi ve Show TV'ye cezayı kesti! Kızılcık Şerbeti'ndeki o sahne...
RTÜK bu kez affetmedi ve Show TV'ye cezayı kesti! Kızılcık Şerbeti'ndeki o sahne...

Şiddet içerikli sahnenin bulunması gerekçesiyle tepkilerin çığ gibi büyüdüğü Kızılcık Şerbeti dizisinin yayınlandığı kanal hakkında son karar verildi. Bilindiği gibi Kızılcık Şerbeti dizisinde geçtiğimiz hafta çekilen sahne ekran başındakilerin isyan bayraklarını kaldırmasına neden olmuştu.

İzleyenler sosyal medya aracılığıyla Kızılcık Şerbeti'nde çekilen sahneyi sert bir şekilde eleştirmişti. Bu gelişmelerin yaşanması üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Show TV'ye ceza yağdırdı.

RTÜK tarafından gerçekleştirilen açıklamalar doğrultusunda, bugün düzenlenen toplantıda Üst Kurul, izleme raporlarını görüştü. Buna göre, kanala 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uygulanması kararlaştırıldı.

Rtük'ten Program Durdurma ve İdari Para Cezası

Her Cuma akşamı izleyici kitlesinin karşısına geçen Kızılcık Şerbeti dizisinin yayınlandığı kanala ceza verildi. Kadına yönelik şiddet sahnesinin yer aldığı gerekçesiyle kanala 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uygulandı.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • bendeniz 11 ay önce Şikayet Et
    hahahaa kadına şiddet 1 yerde var 6 saniyelik.Diziyi yasaklamalarının sebebi çok daha farklı. Muhafazakarlar övülmediği için tamamıyla :)
    Cevapla
  • Rumuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Kizilcik serbeti cokguzel devam etsin
    Cevapla
  • şukufe 1 yıl önce Şikayet Et
    Derhal yayından kaldırılmalı derhall
    Cevapla
  • Yayından kaldırlsn 1 yıl önce Şikayet Et
    Neresinden tutsan elinde kalacak bir dizi bu ve bunun gibi yanlış yönlendiren diziler biran önce yayından kalkmalı!Müslümanlara hakaret resmen,zengin ama dedikoducu iftıracı uyumsuz sorun çıkaran tahammülsüz işine gelirse ahlaksız olabilen böyle bir saçmalık yok diğer tarafsa eğitimli görgülü modern ama hakaret eden aşağılayan hiç Müslüman görmemiş gibiler vs vs uzar gider
    Cevapla
  • Rezalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Başörtüsü yasağı olduğu donemde de ," basortululer okula alinirsa açık öğrencileri okuldan atarlar" gibi zirva bir gerekce gosteriliyordu. Basortululerin sadece eğitimsiz kisiler olabileceği savunuluyordu. Simdi de egitimsiz gelenekci kapali iyi, egitimli kapali -ustelik Amerika gibi farklılıkların olagan görüldüğü ulkede egitim almış- bağnaz, tahammülsüz gösteriliyor. Ayni kafa devam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR