Meteoroloji 22 il için kar uyarısı! Fırtına geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Fevzi Burak Tekin, yurt genelinde beklenen hava durumuna ilişkin kritik açıklamalar yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.03.2023 02:21 GÜNCELLEME 29.03.2023 08:56 GÜNCEL
Meteoroloji 22 il için kar uyarısı! Fırtına geliyor!
Meteoroloji 22 il için kar uyarısı! Fırtına geliyor!

Türkiye, mart ayında yeniden yağışların etkisi altına girdi. Yurdun hemen hemen her bölgesinde yağışlar görülüyor. Marmara, Ege, Karadeniz, Akdeniz ve Ege'de sağanak yağış, yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış görülüyor.

İç Anadolu bölgesi ve Karadeniz'de bazı illerimizde kar yağışı görülmeye başlandı. Ayrıca birçok ilimizde de kar yağışı bekleniyor. Sosyal medya platformu Twitter'daki Hava Forum isimli hesaptan kar yağışı beklenen illerin isimleri verildi. Buna göre bu gece ve çarşamba günü 22 ilde kar yağışı bekleniyor.

KAR BEKLENEN İLLER

Yapılan paylaşımda kar yağışı beklenen illerin isimleri verilerek şu ifadeler kullanıldı: "Çıkarın raflardan montları! Bu gece geç saatlerden sonra ve çarşamba kar beklediğimiz bazı şehirler:

- Ankara

- Eskişehir

- Konya

- Kayseri

- Sivas

- Kırıkkale

- Aksaray

- Karaman

- Kırşehir

- Niğde

- Nevşehir

- Yozgat

- Çankırı

- Bolu

- Kastamonu

- Bilecik

- Uşak

- Afyonkarahisar

- Gümüşhane

- Bayburt

- Tokat

- Erzincan"

METEOROLOJİ UYARDI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre yarın İç Anadolu bölgesi ağırlıklı olarak kar yağışı görülecek. Kar yağışının yoğun olarak etkili olması bekleniyor.

FIRTINA GELİYOR!

Fırtınaya karşı tedbir çağrısı yapan Tekin, şöyle devam etti:

"Özellikle yarın Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Karadeniz bölgesi, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağışlar kuvvetli olacak. Kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerdeyse kuvvetli kar şeklinde kendini gösterecek.

Bu yeni gelen sistemle birlikte batı kesimlerde kuzeyli yönlerden, doğu kesimlerdeyse güneyli yönlerden rüzgar fırtına şeklinde esecek. Yine fırtınaya karşı tedbirli olunmalı. Özellikle doğu kesimlerde rüzgarın zamanla saatte hızı 100 kilometreyi geçebilir."

KUVVETLİ SAĞANAK!

Tekin, yağışlı sistemin perşembe günü kuzey iç ve doğu kesimlerde kendini göstereceğini vurgulayarak, "Perşembe günü özellikle Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yağışlar kuvvetli olacak. Cuma günüyse Batı Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda yağışları göreceğiz. Batı kesimlerde yağmur, doğu kesimlerdeyse kar şeklinde yağışlar alacağız. Cuma günü Iğdır, Van, Hakkari hattında yağışlar kuvvetli kar şeklinde olacak" ifadelerini kullandı.

METEOROLOJİ UZMANI BÖLGE BÖLGE UYARDI

Vatandaşların ve özellikle çiftçilerin zirai dona karşı dikkatli olması uyarısında bulunan Tekin, şunları aktardı:

"Çarşamba, perşembe ve cuma günü ülke genelinde, Marmara'da kıyı kesimlerde hafif, iç kesimlerdeyse kuvvetli zirai don olayına karşı çiftçilerimizi uyarmak isteriz.

Bunun yanında yarın Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli yağış var.

Yağmur ve sağanak şeklinde olan yağışlarda sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklar, kuvvetli kar yağışının olduğu iç kesimlerdeyse İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayına karşı tedbirli olunmalı.

ÇIĞ VE TOZ TAŞINIMI UYARISI!

Yine doğu kesimlerde çığ riski devam ediyor. Çığ riskine karşı vatandaşlarımızı yarmak isteriz. Bunun yanında güney kesimlerde, Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı söz konusu. Yine toz taşınımına karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmasını isteriz."

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA DURUMU

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilendiği bölgelerde yağışların iki gün kendini göstereceğini söyleyen Tekin şöyle devam etti.

 YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Selim ünal Konya 11 ay önce Şikayet Et
    Allahım inşallah konya ovasını bembeyaz kar kaplasın. Ülkemizde kuraklık korkusu yaşamayalım. Her taraf tıkır tıkır kurudu barajlarımız dolsun ekinlerimiz insan boyu olsun meralarımız yemyeşil olsun koyunlar kuzular cirit atsın inşallah
    Cevapla
  • savaş 11 ay önce Şikayet Et
    Şu anda Ankara'ya kar yağıyor Herkese günaydın
    Cevapla
  • Kütahya 11 ay önce Şikayet Et
    Kütahyada da kar fırtınası var şuanda neden 22 il içinde değil eyy meteroloji bereket yağıyor maşallah
    Cevapla
  • memet 11 ay önce Şikayet Et
    Şehir olarak görülmüyor herhalde kutahya meteoroloji müdürü yayla gibi bahçede piknik yapıyor herhalde
    Cevapla
  • Ayan 11 ay önce Şikayet Et
    Çok şükür geç de olsa yağmur ve kar yağıyor
    Cevapla
  • Ank 11 ay önce Şikayet Et
    Allahım rahmetini bereketini eksik etme memeleketimizden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR