Ak Parti cephesinden duyurulan 3 vaat: 2023 Faizsiz evlilik kredisi ne zaman yatacak?

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin tamamlanması üzerine gözler Ak Parti tarafından açıklanan 3 sürpriz vaade çevrildi. Konuya ilişkin detayları merak edenler haberimize devam edebilir...

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2023 09:29 GÜNCELLEME 30.05.2023 09:40 GÜNCEL
Ak Parti cephesinden duyurulan 3 vaat: 2023 Faizsiz evlilik kredisi ne zaman yatacak?
Ak Parti cephesinden duyurulan 3 vaat: 2023 Faizsiz evlilik kredisi ne zaman yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti cephesinin duyurduğu 3 sürpriz vaat bekleyenleri heyecanlandırıyor. Bu 3 vaatten bir tanesi de gençlere bayram harçlığı olacak. Üniversite öğrencilerine tıpkı emeklilere uygulandığı şekilde dini bayramlarda, yılda iki kez bayram ikramiyesi verilecek.

Bir diğeri ise evlenenlerin harcamalarını kolaylaştırmak için uygulanacak. Gerek kira harcamaları gerek beyaz eşya ödemelerinde yardımcı olabilmek için Aile ve gençlik bankası faizsiz kredi oluşturacak. Üstelik uzun vadede geri ödemesi de yok!

3 SÜPRİZ VAAT VERİLDİ

  • VATANDAŞLIK FONU

  • Devlet, bir vatandaşlık fonu kurup, her ay yeni doğan çocuklar onlar için 100 ya da 200 lira gibi bir tutarda bu fona yatıracak. 18 yaşını geçen her çocuk kendisi için biriken parayı belirli koşullar altında kullanabilecek. Genel anlamda burada biriken para öğrencinin üniversite eğitiminde kullanılması eğiliminde olacak.

  • YENİ EVLENECEKLERE KREDİ

  • Aile ve gençlik bankası üzerinden, yeni evlenecek olan çiftlerin gerek beyaz eşya temininde gerek kira harcamalarında sıkıntı yaşamaması için 150 bin lira faizsiz kredi sağlanacak. Ayrıca bu kredilere 2 yıl geri ödeme istenmeyip 48 ay da vadesi olacak. 

  • ÖĞRENCİYE BAYRAM İKRAMİYESİ

  • Üniversite öğrencilerine tıpkı emeklilere uygulandığı gibi dini bayramlarda yılda 2 kez bayram ikramiyesi verilecek. Bayram harçlığı adı altında verilmesi planlanan paranın bin lira civarı olması öngörülüyor.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • dayı 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis bol bol veriyor ama kılıçtar oğlu bu paraları nasıl ödeyecek. 1 sene sonra erken seçim isteyecekler.
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis kazansada o pahaliligi mecbur yaşayacağız. Ve sende erken seçim isteyeceksin maalesef.
    Cevapla
  • bayırbucak 1 yıl önce Şikayet Et
    z kuşağı oy vermeeeez
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi bir değil
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Evlilik yardımı müthiş bir devlet görevi. Eskiden Karz-ı Hasen varmış. Evleneceklere uzun süreli borç verilirmiş. Şu anda bazı vakıflarda çok güzel ornekleri de var. Ancak devletin bu alana el atması evlenme sayısının dine vurdugu şu dönemde harika olur.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    fakir öğrenciye yardım yapılır ama her öğrenciye yapılmaz.
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    2 Sene sonra bu harçlıklara zam yapılmıyor diye çığırmaya başlarlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR