Batı âşıkları

.

  • GİRİŞ30.05.2023 09:47
  • GÜNCELLEME30.05.2023 09:53

Cumhuriyet yazarı Ataol Behramoğlu, CHP’nin davulcusudur. Her seçimde Ataol Behramoğlu çıkar, bir yazı yazar, bir sürü çam devirir, dikkat çeker, topladığı tepkiyle yazar olduğunu hisseder. Kimisi topladığı alkışla, övgüyle sarhoş olur kimi de yuhalanmayla, yediği küfürle.. Tabiat meselesi.

Ataol Behramoğlu, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde sosyal medyadaki paylaşımıyla da tepki topladı.. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na verilen oyları "aydınlanmış, bilinçli kent oyu" diye tanımlayıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verenleri aşağılayarak şu paylaşımda bulundu: "Aydınlanmanın ulaşamadığı köylü, çıkarcı-tutucu kasabalı, yoksul-bilinçsiz varoş, bugün işi tıkırında Euro sahibi yurt dışındaki Türk, piyon olarak kullanılan mülteci ve parayla TC yurttaşlığı alan zengin- gerici Arap oyları Erdoğan’a; aydınlanmış, bilinçli kent oyu Bize, Bakalım!" Bilinçli kitleymiş.. Güldürdü beni. ‘Kız Kulesi çalındı’! diyen bir kitle bu. İnandıkları yalanın haddi hesabı yok. Sanal bir elitizm. 

Türk solunun yakalandığı hastalığın gün yüzüne çıkmasıdır bu tepki; emekçileri, köylü çiftçiyi temsil ettiğini söyleyeceksin ama kendini dışında, üstünde ve ayrıcalıklı göreceksin.. Solun kendine mahsus ahlaki kodlarının ne kadar sıkıntılı olduğunu ortaya koyuyor. Sol olma iddiasında olmakla birlikte genel tutum olarak bu ülkede halktan kopuk, yabancılaşmış, sadist politikaya yatan faşisttirler. Sömürge aydını olarak Türkiye’de yaptıkları tek şey Batı adına Batı kültürünü aktarmak için Anadolu insanıyla savaşmak, onları aşağılamak, horlamak.  

Aslında üzerinde durmaya değmez de iki nedenle bu yazıyı yazmak zorunda kaldım.. İlki Haber 7’deki bu köşede Ataol Behramoğlu’nu eleştiren "Ruhunu Batı'ya satmış CHP iktidar olamaz.." başlıklı bir yazı yayımlamıştım, o yazıdaki öngörümün gerçekleşmesi.. İkincisi de Ataol Behramoğlu’nun ‘Avrupa’ya Aşk Türküsü’ şiiri.

Ataol Behramoğlu’nun temsil ettiği Batıcı aydını ve Batıcılığı sorgulamanın vakti geldi de geçiyor bile..

ATAOL BEHRAMOĞLU: CHP’NİN SEÇİM DAVULCUSU

Ataol Behramoğlu, Cumhuriyet’teki köşesinde yayımladığı “Kime ve Neye Oy Vereceğiz?”  başlıklı yazıda; 12 Haziran 2011 seçiminin “Cumhuriyeti savunan” CHP ile “Cumhuriyet karşıtı” AK Parti arasında geçtiğini, bunu gözönünde bulundurarak oy kullanılması gerektiğini savunuyor. (Cumhuriyet, 11 Haziran 2011, Cumartesi)

Ataol Behramoğlu AK Parti’nin seçimdeki “Türkiye Hazır Hedef 2023” söylemi için de “düşüncesi bile sıkıntı veren 2023 hedefi ise rasgele bir 100. yıl olayı değil, bir rövanş hesabının adı, bir karşı cumhuriyet hedefinin tarihidir” diyor. Ataol Behramoğlu, AK Partililerin 2023’te Cumhuriyet’ı yıkmaya hazırlandıklarını savunuyor sözkonusu yazısında.

Ben de 12 Haziran 2012 seçiminde şu öngörüde bulunmuşum: “Batı’ya ruhunu satmış CHP halkımızı aldatamayacak ve artık hiç bir seçimi kazanamayacak.. Cumhuriyet’in temelinin İslam düşmanlığı, Selçuklu ve Osmanlı tarihlerinden nefret ve demokrasi düşmanlığı sanan, beyinleri yıkanmış, dünya güçlerinin kuklası bürokrat, aydın, medyacı ve politikacıların kalesi CHP ne kadar değişirse değişsin, milletimizi kandıramayacaktır.”

Ataol Behramoğlu, Batı aşıklarının meyhanesi CHP’nin seçim davulcusudur. Zaman fikirlerinin ciddiye alınacak tarafı olmadığını ülkeye göstermiştir.

BATI AŞIKLARI TÜRKÜSÜ

Türkiye’de artık liberali,  sosyalisti, ulusalcısı ne keder Batıcı varsa ki küçük bir azınlıktır, “Batı aşıkları” sorgulanmalıdır. Batıcılık, emperyalizmin sömürge ülkelerdeki faaliyetleridir. Batıcı aydınlar da sömürge aydını olarak emperyalizmin maşasıdır..

Ataol Behramoğlu’nun 50 yıl önce, 1972 yılında yazdığı, Kızıma Mektuplar kitabında yer alan ‘Avrupa’ya Aşk Türküsü’ şiiri, Batıcı psikolojiyi net bir şekilde ortaya koyuyor.

1980 darbesinden sonra, Deniz Türkali, Ataol Bahramoğlu’nun yazdığı ve içinde ‘Avrupa’ya Aşk Türküsü’ şiirinin de yer aldığı “İyi Bir Yurttaş Aranıyor” şiirlerini 23 Mart 1981’de Ankara Sanat Tiyatrosu sahnesinde tek kişilik performans olarak sergilemiş. Ataol Bahramoğlu “İyi Bir Yurttaş Aranıyor” başlıklı yazıda (Cumhuriyet, 17 Haziran 2020) uzun uzun anlatır.. İşte o şiir.

AVRUPA’YA AŞK TÜRKÜSÜ

Ah bir Avrupalı olabilsek

Ulaşıp çağdaş uygarlığa

Avrupa anla bizi

Sev bizi Avrupa

Kapı komşuyuz şunca yıl

Kanımız karışmış kanına

Ama hala soğuksun

Yabancısın hala

Modada izindeyiz

Yazımız çizimiz uygun sana

Hoşuna gitmiyorsa eğer

Keselim bıyıklarımızı da

Ah bir Avrupalı olabilsek

Ulaşıp çağdaş uygarlığa

Avrupa anla bizi

Sev bizi Avrupa

Ülkemiz var, üç yanı derya

Madenlerimiz, yemişlerimiz

Avrupa, senden başka

Yok bizi anlayacak kimsemiz

Ama sen bizi anlamıyorsun

Tıkıyorsun kulaklarını bu aşka

Avrupa pişman olacaksın bak

İş işten geçecek sonra

Ah bir Avrupalı olabilsek

Ulaşıp çağdaş uygarlığa

Avrupa anla bizi

Sev bizi Avrupa

Batıya teslimiyetçilik, aktarmacılık ve öykünmecilikten ibaret olan Batıcılık resmi ideoloji olmaktan çıkarılmalıdır. Eğitimimiz, üniversitelerimiz, basın, bilim, düşünce ve sanat hızla Batı etkisinden çıkarılmalıdır.

Pozitivist, laik, materyalist Batı kültürüyle Türkiye Yüzyılı'na girilemez. Milli kültür, tarih bilinci ve İslam sanatı olmadan ne milli ekonomi olur ne de milli politika.. Böyle kültürsüz ve güçsüz hale gelirse, o politika milli olamaz.. Filim icabı parti ve statükocu ve Batıcı politika köpüktür.

Türkiye Yüzyılı'na girdik, bu kavramın içini dolduracak, ona ruh verecek ve tarih sahnesinde gerçekleştirecek güç, Müslüman aydın kadro, İslam sanatı ve milli kültürdür.. 

Yorumlar21

  • Dünya 5ten büyük 9 ay önce Şikayet Et
    Avrupalılar istedikleri gibi oy kullanmayan türklere baskı yapıyor... ülkenize gidin diyor... oy kullanma hürriyeti kısıtlı demekki
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Türk'üm 9 ay önce Şikayet Et
    Maalesef ülkemizde bu kafadakilere göre aydın olmanın şartı dini imanı terketmek halkı aşağılamak.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • sahın 9 ay önce Şikayet Et
    adamın adına bır baksanız ya nerelı kımden taraf oldugu bellı oluyor
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • fb1453 9 ay önce Şikayet Et
    aydınım diye geçinen behramın yazdığı şiire bak. mide bulandırıcı.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mehmet barkıj 9 ay önce Şikayet Et
    ancal islam tarıhını okusun berham tavsiyem
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat