“Suskunlar Kulübü'nün bir üyesi konuştu, sıra diğerlerinde

  • GİRİŞ06.01.2024 09:18
  • GÜNCELLEME08.01.2024 08:37

Bir hafta sonra yeni şeyler öğrendik. Suudi Arabistan’da oynanmayan Süper Kupa Finali’ne ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç Habertürk’te konuştu.

Konuşmayı dikkatlice dinledim. Anladıklarımı madde madde yazayım isterim.

• Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Suudi Arabistan’daki muhataplarıyla yaptığı protokolün ayrıntılarını kulüplerle paylaşmamış. Kulüpler de bunu maç gününe kadar mesele yapmamış! Ayrıntıları merak etmemiş, ilginç!

• Önden 1 milyon 300 bin dolar kulüplerin hesabına yatmış. Ama parayı yatıran Suudiler değil TFF’ymiş.

• Ne İstiklal Marşı ne Atatürk posterleri Suudiler tarafından sorun edilmemiş.

• Ama, maç öncesinde daha önceden belirlenen pankartlar dışında pankartlarla sahaya çıkmayı kulüpler istemiş.

• Yine kulüpler, Ali Koç’un ifadesiyle, “Şayet sorun olacağını bilseydik ondan da vaz geçebilecek” durumdalarmış.

• Norm Ender’in “Parla” marşı programdan çıkartılmış. Türkiye’de “İstiklal Marşı iptal edildi” şeklinde yanlış anlaşılıp, yorumlanmış!

• TFF Başkanı ve yöneticileri özensiz davranmış. Ortada bir protokolün olup olmadığı bile belli değilmiş. Ve ilginç olan kulüp başkanlarının protokolde imzaları yokmuş.

• Ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu olup bitenlerle en ufacık bir ilişkisi yokmuş.

• Hatta bu meselede “dibine inildiğinde” Ali Koç’un ifadesiyle en masum kalanlar da Suudi Arabistanlı muhataplarmış. (Koç bu ifadeyi birkaç kez yineleme ihtiyacı da hissetti.)

• Ali Koç’un ağızından öğreniyoruz ki Ali Koç ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında da hiçbir sorun yokmuş. Hatta, yatırım, teşvik gibi ticari konularda Cumhurbaşkanı Erdoğan Koç grubuna her zaman özenli olmuş.

• Ali Koç, Suudi Arabistan’da oynanamayan Süper Kupa maçını siyasete alet eden muhalefete çok kızgınmış.

• Dahası, ikinci dönemi sonunda Fenerbahçe Başkanlığı’nı bırakacakmış.

• Olup bitenin yegane sorumlusu, özensiz davranan TFF yönetimiymiş. O nedenle başkan ve yönetim istifa etmeliymiş.

***

Geçtiğimiz hafta Cuma günü akşamüzeri olup bitenleri sosyal medyada takip ettikten sonra gecenin geç vaktinde, “Sahi n’olmuş” diye biraz da ironi içeren bir paylaşım yapmıştık.

Ne olduğuna ilişkin şu ana kadar en net açıklamayı kendi perspektifinden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç yaptı.

Bazı konuları es geçti. Bazı konuları kendi perspektifinden yorumladı. Muhalefetin meseleyi siyasallaştırmasından duyduğu endişe ve üzüntüyü defalarca tekrarladı.

Kendisine yönelik eleştirilere ağır sözlerle karşılık verdi.

***

Fenerbahçe ve başkanı açısından yegane suçlu ya da hatalı taraf var TFF. Bakalım Galatasaray cenahından nasıl bir tepki gelecek. Onlar da tıpkı Ali Koç gibi TFF yönetimini mi kabahatli bulacak.

Dahası, TFF, Ali Koç’un açıklamaları ve iddiaları üzerine ne diyecek. İstifa meselesinde TFF Başkanı Büyükekşi nasıl bir tavır gösterecek?

Yoksa olup bitene ilişkin “suyuna tirit” açıklama yaptığı ile yetinecek mi?

Bize göre, TFF’nin iki gün önce “suyuna tirit” diyerek eleştirdiğimiz açıklaması zaten sorunluydu. Ali Koç’un iddialarından sonra hiçbir hükmü kalmadı!

Bugünden tezi yok geniş kapsamlı bir basın toplantısı mı olur yoksa bir tv ekranında açıklamamı olur bilinmez.. Ama, eleştirilerin odağındaki TFF sessiz kalamaz.

Türk Milleti’nin gerçekleri öğrenme hakkı vardır.

Bir haftadır oynanmayan maç üzerinden iddialar havada uçuşurken, “Suskunlar kulübü” olarak lal olanlar yüzünden ne Atatürk istismarı kaldı, ne İstiklal Marşı istismarı. Ne Arapların Türk düşmanlığı kaldı, ne laiklik, ne cumhuriyet istismarı!

***

Beyler sustukça milletin damarına basıyorsunuz. Herkes kendi meşrebince yaptığı yorumlarla kanaat oluşturuyor. Toplumu lime lime ediyorsunuz!

***
Ali Koç çıkıp konuşmakla iyi yaptı. İkna ettikleri de vardır, edemedikleri de. Ama en azından kendi açısından konuyu izah etti! Hoş kendisine yönelik eleştirilere çok net cevap vermemiş olsa bile en azından, “Oraya maçı oynamaya gittik. Paranın 1 milyon 300 bin dolarını aldık. Maç oynanmadığına göre, bu para bizim hakkımız değil TFF’ye geri iade edeceğiz onlar da Suudilere iade eder herhalde. Bu konuda en masum olanlar Suudiler” de!

Siyaseten konunun istismar edilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Ve..!

Evet ve “Sayın Cumhurbaşkanımıza bir mektup yazdık. Konuyu bir de bizden dinleyin dedik. Özel kalemini de aradık. Görüşmek istediğimizi söyledik” dedi.

Bize göre, gecikmiş bir açıklama olsa da Ali Koç’un yaptığı açıklama, bir haftadır olup bitenin anlaşılması açısından ipuçlarıyla doluydu.

TFF ve Galatasaray yönetiminin de açıklama yapmasını bekliyoruz!

“Suskunlar kulübü” diyerek eleştirdiğimiz taraflardan biri konuştu, sıra diğerlerinde.

Yanılıyor muyum?

Hasan Öztürk / Haber7

Yorumlar107

  • Reis 3 ay önce Şikayet Et
    Niye 1 hafta konuşmuş diyor süper troller.TFF ve GS başkanları neden konuşmuyor?Onu sormak işinize gelmiyor.
    Cevapla
  • Sezgine 3 ay önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı randevu vermesin! Ali Koç masum suudilerle gorussun. Özür dilesin. Sosyal medyasından da yayınlasın. Tüm Türkiye'de okusun.
    Cevapla
  • Fatih 3 ay önce Şikayet Et
    Bu dış güçlerin işidir futboldaki başarımızı kıskanıyorlar ronaldo bütün bu tezgahı kurmuş
    Cevapla
  • Sosyal 3 ay önce Şikayet Et
    Hah hah ha!!!
  • HÖD HÖD 3 ay önce Şikayet Et
    Hala ben ikna olmuş değilim TFF susuyorsa bir sebebi vardır. Birileri ciddi bir duyum aldı ki onun dibine kadar gidilip ipin uçu kimin elinde onu görmek isteyenler olabilir. Açıklama ondan sonra yapılacak anladığım kadarı ile… birileri ters sinyal veriyor.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • İrfan Bircan 3 ay önce Şikayet Et
    Tff istifa etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat