Okullar yarın tatil mi? Açıklama geldi...

Öğretmenlere yönelik artan şiddete tepki için bazı öğretmenlerin yarın iş bırakacak. Okulların tatil olacağına dair iddialar sonrası MEB yetkililerinden açıklama geldi.

GİRİŞ 09.05.2024 15:18 GÜNCELLEME 09.05.2024 16:41
Bu Habere 199 Yorum Yapılmış

İstanbul'da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu yabancı uyruklu bir öğrencinin silahlı saldırısıyla öldürülmesi protesto ediliyor.

Yarın ise öğretmenler ülke genelindeki okullarda bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı.

Pek çok sendikadan yapılan çağrılara göre, yarın kapsamlı bir takılım olacağı öngörülüyor.

Sosyal medyada "Okullar yarın tatil" iddiasına ise Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

İddiaları yalanlayan MEB, eğitimin kaldığı yerden devam edeceğini bildirip bu çağrıların sendikalı öğretmenleri ilgilendiren bir çağrı olduğunu vurguladı.

ÖĞRETMENLER DERSE GİRMEDİ

Sendikaya bağlı öğretmenler, Oktugan'ın öldürülmesine karşı tepki göstermek amaçlı bugün ilk derse girmedi.

SENDİKALARDAN BASIN AÇIKLAMASI

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının münferit olmaktan çıktığını ve yaygın toplumsal sorun haline geldiğini savundu.

Bugün yaşanan acıların, dünün ihmal ve umursamazlığının sonucu olduğunu anlatan Yalçın, yarın yaşanması istenmeyen acıların da bugünkü ilgisizliğin sonucu olmaması temennisinde bulundu.

Yalçın, eğitimcilere yönelen şiddete ısrarla dikkati çekip çözüm önerileri sundukları her durumda karşılaştıkları yetersiz tutumun, şiddetin ateşine benzin dökmekten başka bir anlama gelmediğini dile getirdi.

Şiddet olaylarına acil ve köklü çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Uluslararası hukuk ve anayasada ifadesini bulan yaşam hakkı ilkesi çerçevesinde, kasıtlı ve hukuksuz şekilde ölüme, yaralanmaya ve zarara sebebiyet verilmesini önlemek, devletin yükümlülüğüdür.

 

Devletin bu yükümlülük çerçevesinde, suç işlemekten caydırıcı yasal zemini ve idari koşulları tesis ederek yaşam hakkını koruma ve buna ilişkin ihlalleri önleyici, bastırıcı ve cezalandırıcı bir infaz mekanizması geliştirme ödevinin hukuk devleti olmanın gereği olduğunun altını özenle ve önemle çiziyorum.

 

Eğitim çalışanları, kendilerine yönelik şiddet olaylarına karşı caydırıcı nitelikte münhasıran bir cezai müeyyide getirilmesini, şiddete uğrayan çalışana da hukuki koruma sağlayacak türden yasal düzenlemelerin gerçekleştirilmesini acilen talep etmekte ve beklemektedir."

KAYNAK: NTV
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 199
  • zek 1 hafta önce Şikayet Et
    abi ne kadar öğretmen varsa yorumlarda sizin başka işiniz yokmu ? sınav yaparsınız 1 ay sonra sonucu açıklarsınız 3 gün tatil olsan hemen tatil planları eee bu çocuklar ne olacak boş yapmayın aldığınız parayı kaçınız hakediyor acaba ????????
    Cevapla
  • Mert 1 hafta önce Şikayet Et
    Eğitimde 3 sorun Zorunlu Eğitim Karma Eğitim Disiplin
    Cevapla
  • R53 1 hafta önce Şikayet Et
    Şimdi iş bırakıp güya kendilerince adalet arıyorlar. Hak arıyorsanız çocuklarımızın bir günlük eğitim hakkını elinden almamanız gerekiyordu. Zaten çocukların canına minnet okul yok diye sevinen öğrenciler var, çocuklara verilen mesaj öğretmen öldü bize tatil oldu. Yanlışı yanlış ile kapatmaya çalıştıkça batıyoruz..Ülkenin eğitimcisi devletine düşman olan sendika ile iş başında....
    Cevapla
  • Mahmut Hoca 1 hafta önce Şikayet Et
    Çocuğuna terbiye ver diye size gönderiyoruz. Fena mı? Terbiye olmadan ders olmaz. İstiklal marşı okunurken sırıtan bir nesilden bahsediyoruz.Öğretmen sınıfa girerken saygısızca kahvehanede oturur gibi oturan bir nesilden bahsediyoruz. Ağzında sakızla geviş getirerek öğretmeni ile konuşan bir nesilden bahsediyoruz. Hiç bir sorumluluğu olmayan )ne çalışma ne ödev ) bir nesilden bahsediyorz
    Cevapla
  • Acınası 1 hafta önce Şikayet Et
    Yorumları okuyunca neden öğretmenlerin öldürüldüğünü daha iyi anladım, neden ülke olarak bu durumda olduğumuzu. Bu kadar vicdan Erdem anlayış yoksunu insanlardan hiçbir şey çıkmaz ne okul iflah eder Ne Devlet. Nasil aileler var demekki, cocuklara sasirmamak lazim.
    Cevapla
  • Niyet bozuk olunca 1 hafta önce Şikayet Et
    Öncelikle yönetmeliğe aykırıdır hiçbir öğretmen sadece 3 gün okula gidemez ikincisi öğretmenin işi sadece okulda değildir bir ton evrak işi rehberlik kulüp Özel günlerin kutlanması yazılıların hazırlanması okunması projelerin değerlendirilmesi ödev takibi bir o kadar da evde yaptığı işi var, nerden bileceksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Reisi'nin ölümünde suikast şüphesi! Enkazın etrafındaki gizemli kişi...
AKINCI TİHA helikopteri buldu: İşte kazadan ilk görüntüler