İzmir'de 'naylon fatura' operasyonu: 3 kişi yakalandı

İzmir'de vergi kaçakçılığı operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe serbest bırakıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2024 15:20 GÜNCELLEME 18.06.2024 16:09 GÜNCEL
İzmir'de 'naylon fatura' operasyonu: 3 kişi yakalandı
İzmir'de 'naylon fatura' operasyonu: 3 kişi yakalandı

İzmir'de Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, kentte faaliyet gösteren şirket yetkilileri ve bağlantılı olduğu kişiler aracılığıyla sahte fatura düzenleyerek vergi kaçırdıkları ve bu yolla devleti zarara uğrattıkları belirlenen 3 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Sahtecilik Suçları Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin ev ve iş yerlerine eş zamanlı baskın düzenledi.

OPERASYONDA 3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI 

Adreslerde yapılan aramalarda sahte 12 milyon 703 bin 425 lira tutarında 728 fatura, farklı şirketlere ait 12 kaşe, 367 bin 500 lira bedelli 23 senet, pos makinesi, 9 sevk irsaliyesi, muhtelif not kağıtları ve dokümanlar, 5 cep telefonu, 2 dizüstü, 2 sabit disk ile 1 taşınabilir bellek ele geçirildi.

SERBEST BIRAKILDILAR

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe serbest bırakıldı.

KAYNAK : AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Sahici 3 ay önce Şikayet Et
    Bu nasıl adalet hayret. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu görevini yapmayanlar hakkında gereğini yapmalı.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR