Gürhan: Herkesten habersiz yaptım

Deniz Feneri e.V. davasının sanığı Mehmet Gürhan, yaptığı işleri kimseye bilgi vermeden yaptığını söyledi ve "onların da adının karışmasından üzgünüm" dedi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 17.09.2008 10:40 GÜNCELLEME 17.09.2008 10:40 GÜNCEL
Gürhan: Herkesten habersiz yaptım
Gürhan: Herkesten habersiz yaptım

Almanya’da görülen Deniz Feneri e.V. davasında bugün karar günü. Mahkeme, 3 sanık hakkında kararını birazdan verecek ve karar kamuoyu ile paylaşılacak.

Bugüne kadar susma hakkını kullanan ve yalnızca avukatı aracılığı ile konuşan Mehmet Gürhan, dün ilk kez konuştu. Son sözü sorulan Mehmet Gürhan konuşmasında, Türkiye’den hiç kimsenin bu konuda bir bilgisinin olmadığını ve onlara sormadan giriştiği işlerden dolayı pişman olduğunu söyledi.

Almanya Deniz Feneri e.V.’yi iyi niyetle kurduklarını belirten Gürhan Türkçe yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Amacım dernek başkanı olarak daha fazla fakir ve yardıma muhtaç insanlara yardım etmekti. Bağışçılarımıza sormadan bir takım hereketlerde bulunduk. Sormadığım için üzgünüm. Sormam gerekirdi, iyi niyetle çıkılan bu yolda daha sonra yanlış yapacağımızı tahmin edemedik.

Yaptıklarımı kimseye bilgi vermeden yaptım. Amacım bu işi daha iyi yapmaktı. Kazanılacak paralarla daha fazla bağış yapacaktım. Türkiye’den hiç kimsenin benim burada yaptığımdan bilgisi ve alakası yoktu. Benim yüzümden onların da adı karıştırıldı. Onlardan da ayrıca özür diliyorum.”

Türkiye;de bazı medya kuruluşlarının Almanya;daki davayı farklı lanse ettiğini savunan Gürhan, "Şahsım, ailem, çocuklarım bu haberlerden ötürü sıkıntılar çektik. Çocuklarım okula gidemediler. Şahsımı ilgilendiren bir davada ailemi de sıkıntıya soktuğum için onlardan da özür diliyorum. Gözaltında bulunduğum 1,5 yıllık sürede çok sıkıntılar çektim. Bundan sonra açılacak mali davalarda da sıkıntılar devam edecek" diye konuştu.

Gürhan, amacının insanlara zarar vermek olmadığını dile getirerek, "Kötü niyertle yapılmış bir iş yok. 16 milyon avrodan 1 fenig bile cebime girmedi. Bu benim iyi niyetimin göstergesi. Sevgi saygı dışında bir yol izlemedim. Din, dil, ırk farkı gözetmeden şahsi düşüncelerimle bunları ilişkilendirmedim. Vicdanım da rahat. Ancak bundan sonra yapılacak herhangi bağışta bağışçılara kötü intiba bıraktığım içinde özür diliyorum;; dedi.

Mehmet Taşkan kısa konuşmasında hiç bir bağışçıya zarar vermek istemediğini ifade ederek herkesten özür dilediğini belirtti.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Düşünen Adam 17 yıl önce Şikayet Et
    Yolsuzluk değil, usulsüzlük.. Olay derneğin gelirlerinin bir kısmı ile gelir getirecek yatırımlar yapmak, fakat bu yatırımları yaparken usulsüz davranmak. Yani şirketler derneğe bağlı kurulmamış, nakit akışı kayda (en azında resmi kayıtlara) geçirilmemiş. Bunun nedeni de Alman Dernekler Kanunundaki, "Almanya'daki bir yardım derneği kapatılır ya da kapanırsa mal varlığı Kızılhaç'a geçer" maddesi. Sorun burdan kaynaklanıyor.
    Cevapla
  • merlyn akser 17 yıl önce Şikayet Et
    işte bu ........ kim nederse desin ben inanmıyorum bunların kötü niyetli olduklarına.yahudi medyası Türkiyede işleri karıştırmaktan başka işleri yok.adam diyor ben hiçbirşekilde kötü birşey yapmadım diyor bende tüm kalbimle inanıyorum bunlara.tabiki bağışçıları en azından uyarması uyuyan fitneyi uyandırmazdı.tahminimce bu adamlar toplanan paraları başka hayır işlerinde kullanmışlardır bununda resmi kayıtlarını tutmayınca yahudi medyasınada ...olmuşlardır.bunlar okadar yetimi doyurduki Allah hepsinden razı olsun inş
    Cevapla
  • david off 17 yıl önce Şikayet Et
    çorba. bu iş tamamen çorba oldu artık aslında amaçta bu zaten kafa karıştırmak.eğer birilerinin hakkını yediyse birilerinin rızkına mani olduysa allah fitil fitil burnundan çıkartsın.amaa işin içinde iftira varsa da allah böyle iyilik olayını sekteye uğratıpta bi sürü muhtaç insanın rızkına mani olanlarında bin belasını versin.aslında bütün hesap o tarafta burası sınav dünyası...olalım bakalım kim galip gelecek bu sınavdan..
    Cevapla
  • mustafa kara 17 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl iş?. cebime bir kuruş girmedi diyorsun ama kurduğunuz şirketlere yapılan bağış paralarını kaynak olarak aktardığınızı kabul ediyorsunuz.peki o şirketlerden kazandığınız paraları naptığınızı söyleyemiyorsunuz.
    Cevapla
  • MooNSpeLL 17 yıl önce Şikayet Et
    16 Milyon Euro. İyide para nerede ? Ayrıca özür ne demek onuda anlamadım ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR