Ankara'yı koruyan 3 katman: Bakan Çiftçi, sıfır noktasında açıkladı
Ankara’da düzenlenen NATO Zirvesi için uygulanan "3 katmanlı" güvenlik stratejisine dikkat çeken İçişleri Bakanı Çiftçi, sınır hattındaki kahramanca nöbet sayesinde zirvenin kazasız tamamlandığını belirtti.
- İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Hakkari'deki Zirvin Tepe Modüler Komando Üs Bölgesi'ni ziyaret etti ve burada görevli personelle sohbet etti.
- Çiftçi, üs bölgesinin stratejik konumuna vurgu yaparak, güvenlik güçlerinin varlığının şehirlerdeki huzuru sağladığını belirtti ve NATO Zirvesi'nde alınan güvenlik önlemlerine değindi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve Van Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Ünsal Bulut ile Hakkari'ye geldi ve Şemdinli ilçesindeki Zirvin Tepe Modüler Komando Üs Bölgesi'ni ziyaret etti.
Üs bölgesini gezerek burada görevli personelle sohbet eden Çiftçi, komutanlardan hem bölge hem de yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi aldı.

Ziyaret sonrası konuşan Bakan Çiftçi, üs bölgesinin stratejik konumuna dikkat çekerek şunları söyledi:
"İran’a 7,5, Irak sınırına 28 kilometre uzaktayız. Burada kahraman Mehmetçik’imizin, jandarmamızın ve korucularımızın nöbet tutması sayesinde şehirlerimizde rahatça yaşayabiliyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize uzun ömürler diliyorum."
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Hakkari'de ziyaretlerde bulundu
"(NATO ZİRVESİ) 3 KATMANLI BİR GÜVENLİK TEDBİRİ ALMIŞTIK"
Ankara'da 7-8 Temmuz'da gerçekleştirilen NATO Zirvesi'ne ve alınan güvenlik önlemlerine değinen Çiftçi, şunları kaydetti:
"3 katmanlı bir güvenlik tedbiri almıştık. Ankara'nın çevresindeki iller birinci katmanı oluşturuyordu. Onun civarındaki iller ikinci güvenlik bölgesini oluşturuyordu, liman illerimizle beraber. Sınır bölgelerimiz, sınır illerimiz de üçüncü katmanı oluşturuyordu. Şu anda bulunduğumuz mevki de üçüncü katmanda sınır illerimizden birisini oluşturuyor. Buradaki jandarmamızın kahramanca görev yapması neticesinde Ankara'daki NATO Zirvesi de kazasız, belasız bir şekilde sonuçlanmış oldu. Bundan dolayı görev yapan bütün jandarma personelimize, askerlerimize, polislerimize, güvenlik korucularımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Bölgenin "Terörsüz Türkiye" uygulamasının temelini oluşturduğunu belirten Çiftçi, şöyle devam etti:
"Burada artık terörist kovalanmıyor, daha çok asayiş olayları gözetleniyor. Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde bu proje başarıya ulaşacak, zerre şüphem yok. Görev yapan tüm personelimize başarılar diliyorum."

Ziyarette Çiftçi’ye Hakkari Valisi İbrahim Taşyapan, Şemdinli Kaymakamı Fatih Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Attila Ayata, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cafer Öz ve AK Parti İl Başkanı Zeydin Kaya eşlik etti.
-
Emektar 1 ay önce Şikayet EtTamam biz NATO 'yu koruyup kolluyoruz da, NATO 'ya bağlı güya sıtratejik ortaklar, bize sınırlarımızdan saldıran teröristlere ne yapıyor?Beğen Toplam 7 beğeni
-
Kemal 1 ay önce Şikayet EtVatan millet sevdalisı ama öncedende gereksiz kritik açıklamaları var .Konum olarak bunları iyi düsünmeli,hersey topluma uluorta aktarılmaz.Başarılar dilerim.Beğen
-
Ersever 1 ay önce Şikayet EtSayın bakanımız ne diyor, jandarmamız,askerlerimiz bu sınırlarda nöbet tuttuğu için biz rahat uyuyoruz. Peki bu vefakar cefakar personel ve emeklileri belediye işçisinden düşük emekli maaşı alıyor, hemde yirmi bin lira, bu fark devamlıda açılıyor, bu haksızlık değilmi, bu görevler için en güzel günlerini feda eden askerimizin emekliliğinde, memur olduğu için az zam alması doğrumu.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Gültepeli Bjk 1 ay önce Şikayet Etİran'a kürtt devleti topluluğu kurulmasınaa izin vermeyinn israittin abdnin yapmak istediği buBeğen
-
ufuk 1 ay önce Şikayet EtKorkma basına yapılan açıklamayla uygulananlar aynı olmuyor öyle olsa bi tane sağlam adam kalmaz dünyadaBeğen