TSK'dan şehit uzman çavuş açıklaması
Dün Batman'ın Batman'ın Sason ilçesindeki operasyon sırasında bir uzman çavuşun şehit edilmesiyle ilgili olayının nasıl meydana geldiği konusunda Genelkurmay'ın web sitesinden bir açıklama yapıldı.
Genelkurmay Başkanlığı'nın web sitesinden yapılan açıklamada, dün Batman - Sason bölgesinde bir uzman çavuşun şehit olduğu ve bir uzman çavuşun yaralanması olayının “Nasıl meydana geldiğinin tespiti amacıyla, aynı gün, Kulp Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını” belirtildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi: "17 Ocak 2010 günü, BATMAN SASON bölgesinde Geçici Köy Korucuları ve Jandarma Timlerince müştereken icra edilmekte olan bir operasyonda, alınan terörist görüntüsü üzerine yapılmakta olan manevra esnasında, açılan ateş sonucu bir Uzman Jandarma Çavuş şehit olmuş, bir Uzman Jandarma Çavuş ise yaralanmıştı.
Olayın nasıl meydana geldiğinin tespiti amacıyla, dün (aynı gün); Kulp Cumhuriyet Savcılığı tarafından bir soruşturma başlatılmıştır."
Batman'ın Sason İlçesi ile Diyarbakır'ın Kulp İlçesi arasındaki dağlık kesimde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, 4 yıllık Uzman Jandarma Çavuş Serkan İpek şehit olmuştu.
-
dogan miroglu 16 yıl önce Şikayet Etbasimiz sagolsun.... sehitimize allahtan rahmet diliyorum.cenneti mekan olsun..ailesinin ve turk milletinin basi sagolsun...Beğen