Özbek, Öcalan'la pazarlığı tasvip etmedi
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, üç yargıtay üyesinin ''referandumda BDP'yi CHP'nin yanına çekmeliyiz, hayır çıkması için Öcalan bize gerekli'' şeklindeki 'skandal ses kaydı' içeriğini tasvip etmediklerini söyledi.
HSYK Başkanvekili Özbek, internete düşen ses kaydı hakkında açıklamalarda bulundu. Özbek, yüksek yargı üyelerinin ses kaydının içeriğinden çok internete düşmesini eleştirdi.
Referandum öncesi böylesi bir ses kaydının internete düşmesini manidar bulduğunu söyleyen Özbek, tartışma konusu olan kaydın içeriğine ise girmek istemedi. Gazetecilerin ısrarı üzerine Özbek, sadece ''içeriğini tasvip etmiyoruz'' demekle yetindi.
SKANDAL KAYDI DİNLEMEK İİN TIKLAYIN / VİDEO
Bir başka gazetecinin, 'referandum öncesi savcı ve hakimlerin atamasına yönelik kararname çıkar mı' sorusuna ise Özbek, Adalet Bakanı ve müsteşarının HSYK toplantılarına katılmaları halinde ancak böyle bir atamanın gerçekleşebileceğini bildirdi.
Özbek, 'Hanefi Avcı'nın kitabı hakkında ne düşünüyorsunuz?' sorusuna ise kitabın bir bölümünü okuduğunu ve okumaya devam ettiğini söyledi. HSYK Başkanvekili Özbek, kitaptaki iddiaları inandırıcı bulduğunu savundu.
DEMİRTAŞ DOĞRULADI
Öte yandan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Turgut Kazan'la konuştuğunu doğruladı.
Ses kaydındaki bir önemli ayrıntı da konuyla ilgili olarak avukat Turgut Kazan'ın BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile görüştüğü iddiasıydı. Kayıtta bu bölüm, "Şimdi bu, BDP var ya, bu parti son derece önemli. Bunu geçende Turgut Kazan'la konuşuyoruz. Demirtaş'la görüştü." sözleriyle geçiyordu. Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar, dünkü köşe yazısında bu konuyu ele alırken, "Bugün arkadaşlarımız BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la görüştü, Kazan'ın arabuluculuk girişimini doğruladı..." ifadelerini kullandı.
Turgut Kazan, Ergenekon davası başsanıklarından Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in de avukatlığını yürütüyor. Turgut Kazan, iddialarla ilgili soruları cevaplandırmaktan kaçındı. Haberin yayımlanmasına çok sinirlenen Kazan, ilgili soruya telefonda, "Size bunun hesabını soracağım. Bununla ilgili bir basın toplantısı yapacağım. Gücünüz yetiyorsa oraya gelin." şeklinde tehditvari cevap verdi.
-
mustafa ulvi 15 yıl önce Şikayet EtUlan başımızda ne hukukçular varmış ya.... örneğin beyler boğaz köprüsünü uçuracam.. Bir sürü insan ölecek.. Benim boğazı uçuracağımı hükümet ya da polis telefon kayıtlarıma bakarak öğreniyor ve yakalıyor beni. ben de çıkıp diyorum ki.. özel hayatıma girildi. bu suçtur. haklı olayım haksız olayım hiç fark etmez. suç mudur suçtur.. Daha ne yahu.. Ülkenin menfaatine ters olan her şey dinlenir.. yalnız sistemi kontrol etmek lazım.Beğen
-
Yasemin Ekşi 15 yıl önce Şikayet EtWay Pişkin Way!... Adama bak ya !..Kim dinliyormuş neden dinleniliyormuş.Tamamen dikkatleri yedikleri naneden uzaklaştırıp hedef saptırma olayı.Utanır insan bu soruları sorarken.Azıcık yüzü kızarır.Yavuz hırsıza bak sen! İyiki de dinlemnişler.Yoksa halka nasıl bir madik atmak niyetinde olduklarını nasıl öğrenebilirdik.Vay zavallılar sürüsü sizi vay!..Kurduğunuz bu düzen çökecek inşallahmillete dünyada cehennemi yaşattığınız...Allah sizi bildiği gibi yapsın.Beğen
-
Metin Yazar 15 yıl önce Şikayet EtYok mu?. Yok diyeceğinizden adım kadar emindim. Zaten iş olsun diye sormuştum. Cevabı son derece kolay, net ve hemen verilebilecek olan bir soruyu ciddi ciddi soracak adam mıyım?Beğen
-
Metin Yazar 15 yıl önce Şikayet EtTasvip etmiyormuş. Ergenekon ve Balyoz savcılarını görevden almaya çalışmakla suçlanan Kadir Özbeke inanan var mı?Beğen
-
Mustafa Erik 15 yıl önce Şikayet Ethayydangeldim / telaşa bakın hele. Arka bahçesi telaşa düşmüş ne diyelim :)Beğen