Yüksekova'nın şehitleri evlerine ateş düşürdü

Yüksekova'da şehit edilen Uzman Çavuş Yahya Karakaya ve uzman çavuş Murat Özkozanoğlu'nun babaevinde yas var. Şehit Karakaya'nın 53 günlük evliydi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2011 13:57 GÜNCELLEME 05.07.2011 13:57 GÜNCEL
Yüksekova'nın şehitleri evlerine ateş düşürdü
Yüksekova'nın şehitleri evlerine ateş düşürdü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Yahya Karakaya'nın (26) baba evinde yas var.

Silahlı saldırıda Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu ile birlikte şehit olan Uzman Çavuş Yahya Karakaya'nın, TOKİ Demokrasi Mahallesi'ndeki baba evine acı haber, askeri görevliler tarafından ulaştırıldı.

Çocuklarının şehit olduğu haberini alan baba Kamil ile anne Salime Karakaya, göz yaşlarına boğuldular.

53 GÜN ÖNCE EVLENMİŞTİ

Şehit Uzman Çavuş Yahya Karakaya'nın, 14 Mayıs Cumartesi günü Funda Feride Karakaya ile dünya evine girdiği ve TOKİ'den aldığı eve ailesini taşıdıktan sonra 15 Haziran'da görev yeri Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gittiği öğrenildi. Funda Feride Karakaya'nın ise 3 gün önce hava yolu ile Hakkari'ye eşinin yanına gittiği belirtildi.

Şehit Uzman Çavuş için yarın Pınarbaşı ilçesi Büyükgürleyen köyünde cenaze töreni düzenleneceği bildirildi.

Harp Malülü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz da, şehit babasına başsağlığı diledi.

Şehit evinin bulunduğu TOKİ Demokrasi Mahallesi'ndeki binaya dev Türk bayrağı asıldı. Bu arada 112 Acil Servis ekiplerinin evin önünde beklediği ve şehit yakınlarını sık sık kontrolden geçirdikleri gözlendi.

ADANA'DA ŞEHİDİN EVİNDE YAS VAR

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan uzman çavuş Murat Özkozanoğlu'nun Adana'nın Kozan ilçesindeki evinde yas var.

Silahlı saldırıda uzman çavuş Yahya Karakaya (26) ile birlikte şehit olan Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu'nun, Türkeli Mahallesinde yaşayan ailesine acı haber, Kozan Garnizon Komutan Vekili ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kubilay Ünal ile Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, sağlık görevlileri nezaretinde verildi.

Oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne Arseven Özkozanoğlu Kozan Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı, baba Hasan ise yanındakilere sarılarak uzun süre ağladı. Şehidin baba evine belediye zabıta ekiplerince Türk bayrağı asıldı.

Kız kardeşi Hülya Özkozanoğlu, kardeşi ile dün telefonda konuştuğunu belirterek, öldüğüne inanmak istemediğini söyledi.

Murat Özkozanoğlu'nun 1,5 yıllık evli ve eşi Neziha'nın 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Faruk Özer 13 yıl önce Şikayet Et
    Hasan gülten e cevap. Sen Ermeniden türemis olmayasın evdekilere bi sor bakalım.Sonra Kürtlerle türklerin savaşı kimlere kazaqnç getirdiğinide biliyoruz Dışardan gelen göçmenlere olduğu Muhakkak araştır bakalım nerenin göçmenisin.Yada atalarına sor savaşlarda kimlerden düştüğünü söylerleler mutlaka sana
    Cevapla
  • hasangulten 13 yıl önce Şikayet Et
    kürtler ve pkk. kürtlerin nerdeyse yüzde yüzü pkk ya sıcak bakıyor,Atatürk nasıl Türk lerin kahramanıysa,Apo da kürtlerin kahramanı,yani ALLAH korusun,Türkiye de savaş neyin hergangi bir durum olsa kürtlerin çoğu düşmanla birlik olur,güvenilmeyecek bir IRK.hem ne kardeşi,kürtle TÜRK ARASINDA DAĞLAR FARK VAR.kürt ERMENİDEN türeme,Türk ORTA ASYAdan gelme.
    Cevapla
  • mehmet ali 13 yıl önce Şikayet Et
    mehmet Tozlu kardeşim işte gerçek bu gerisi safsata.yok kardeşlikmiş yok komşulukmuş.hikaye. bu alçaklara gerekli istihbarat ve ihbarı yapanlarda kendileri gibi alçak ve de şerefsiz olan hain sivillerdir.artık bu hasımlık haline gelmiş .bunun biteceğini düşünmek safdillilik olur.ne yazık ki kürt teali islam cemiyeti gibi çalışan AKP de bu bölücülerin değirmenine su taşıyor.bu iş ne islamla ne anayasa ile çözülür.bu iş silahla çözülür.yeter akan Türk kanı.onlarında anaları ağlamazsa bu iş bitmez.her kürt PKK lı değil diyenler dillerini mi yuttu acep.bende diyorum ki her kürt bu gün değilse bile yarının PKK lıdır.yani potansiyel olarak her kürt PKK lıdır.peki ya her Türk PKK karşıtı mı?işte buna evet demek zor.çünkü aramızdaki ekseriyet hala gafilce ergenekon vs ayaklarıyla bu kaatillerin eylemlerine başka kılıf bularak PKK ya karşı ortak tavır konulmasını ve ortak şuur içinde hareket edilmesini engelliyorlar.bunların gafletinin ihanetten farkı yoktur
    Cevapla
  • mehmet tozlu 13 yıl önce Şikayet Et
    Lojman. uzman çvş.lojman tahsis edemiyormu devlet? kirada bu askerler..eli mahkum cadden yürüyor..artık kimse demesin kürt ayrı pkk ayrıdır..bdpnin aldıgı oya bakın! istihbaratı verenler oranın halkı..şehitler vurulmuş yerde yatıyor millet seyir ediyor..sanki hayvan..! ey kürt halkı sizi saddamın zulmunden kurtaranlara böylemi teşekkür ediyorsunuz???
    Cevapla
  • Dante EaSy 13 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok şeihit veririz. Hep söylüyorum pkk nın yeri belli kandil kato zaho dagı sen pkk nın gelmesini beklersen hainler 3-5 kişi ile gelir ölecekleri garanti götürecekleri bir kişiye bakar amerika afganistana ırak a giriyor biz pkk gelsin öldürsün diye bekliyoruz şehit diyoruz 30 saniye bir üğzüntü bir lanet okuma sonra herkez normal yaşamına eğlencesine devam ediyor pkk biter mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR