Silifke'deki orman yangını kontrol altına alındı

Mersin'in Silifke ilçesinde, enerji nakil hattının kopması sonucu çıkan orman yangınında 1.5 hektarlık alan zarar gördü. Can ve mal kaybının olmadığı yangın kontrol altına alındı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 25.05.2012 17:18 GÜNCELLEME 25.05.2012 17:18 GÜNCEL
Silifke'deki orman yangını kontrol altına alındı
Silifke'deki orman yangını kontrol altına alındı

Bahçederesi köyü Su Gözü mevkiinde, poyraz nedeniyle enerji nakil hattının kopması sonucu çıkan yangın korkuttu. Maki orman ile kaplı olan alanda dikili ağaçlar, zemindeki otların yanması sonucu zarar gördü. Yangına, Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 4 arozöz, 2 su tankı, 40 personel ve Adana'dan gelen yangın söndürme helikopteri ile müdahale edildi.

Yangının çıktığı alanın dik ve sert poyrazın da esmesi gibi olumsuz şartlara rağmen başarılı bir çalışma yürüten eden ekipler, 2 saatlik bir çalışma neticesinde yangını kontrol altına alarak söndürdü. Dumanda etkilenen ağaçlar kesilecek.

Can ve mal kaybının olmadığı yangında alanı soğutma çalışmalarına devam ediliyor. Jandarma ekipleri ise olayla ilgili soruşturma başlattı.

CİHAN

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR