Tesettürlü kadınlar için pratik saç bakım önerileri

Her kadın sağlıklı, parlak ve bakımlı saçlara sahip olmak ister. Gün içerisinde kapalı kalan tesettürlü kadınların saçları için bakım önerilerini detaylı bir şekilde araştırdık.. İşte tesettürlü kadınlar için saç bakım önerileri...

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2019 07:35 GÜNCELLEME 17.04.2019 08:03 Güzellik
Tesettürlü kadınlar için pratik saç bakım önerileri
Tesettürlü kadınlar için pratik saç bakım önerileri

Tesettürlü kadınların saçları gün içerisinde hava almadığı için ve sürekli topuz halinde olduğundan kepeklenme ya da matlaşma gibi sorunlar görülebilir. Bu sorunu ortadan kaldırmak ve sağlıklı saçlara kavuşmak isteyenler için dikkat etmeniz gereken bazı kuralları sizler için derledik.

İŞTE TESETTÜRLÜ HANIMLAR İÇİN SAÇ BAKIM ÖNERİLERİ...

- Saçlarınızı yıkadıktan hemen sonra ya da tam kurumadan baş örtüsü kullanmamalısınız. Çünkü saçlar nemli iken hava alarak tam kuruyamadığında kepek oluşumunu artırır. Aynı zamanda saç diplerinde kaşıntıya sebep olabilir.

- Saçları sık sık taramak kan akışını hızlandırarak uzamasına yardımcı olur. Bonenizi çıkardıktan sonra saçlarınızı bir kez de olsa tarasanız çabuk uzamasını sağlar aynı zamanda karışmasını da önleyebilirsiniz.

- Haftalık olarak mutlaka bir bakım maskesi uygulayarak saçlarınızın ihtiyacı olan karşılamalı, cansız görünümün önüne geçmelisiniz.

- Saçlarınızın yıpranmaması için kullandığınız bonenin saçı çizmeyen kaliteli bir kumaştan üretilmiş olmasına özen göstermelisiniz.

- Kullandığınız şampuanı "güneş görmeyen saçlar" için üretilen ürünler ile değiştirmelisiniz. Böyle saç derinizin ve saçlarınızın ihtiyacı olan vitaminleri tek bir ürünle karşılayabilirsiniz.

- Tesettürlü kadınların en sık karşılaştığı durum saç kepeklenmesidir. Bu durumun önüne geçmek ve kepek oluşumunu engellemek için çok sıcak su ile yıkamaktan kaçınmalısınız.

SAÇ DİPLERİNİN HAVA ALMASI İÇİN KARBONAT MASKESİ

MALZEMELER

1 çorba kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı içme suyu

YAPILIŞI VE UYGULANIŞI

İki malzemeyi güzelce karıştırdıktan sonra saç diplerinize masaj yaparak uygulayın.Daha sonra saçlarınızı streç film ile sarın.

1 saat beklettikten sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz.

YORUMLAR 1
  • Öykü 5 yıl önce Şikayet Et
    Günlük saç bakımı yapmak zorunda kalıyorum çünkü saçlarıma sürekli işlem yapıyorum her gün şekil vermem gerekir bu sebeple bakımın da iyi olması ve saçlarımı koruması gerekiyor doğal keratin kullanıyorum saçlarım için farklı farklı ürün kullanarak uğraşmama gerek kalmıyor uzun zamandır patentli keratin sayesinde sayesin de saçlarım hep bakımlı ve sağlıklı şekil veremeden çıktığım zamanlar da bile hoş görünüyor hep.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR