Saç boyası nasıl akıtılır? Saç boyasını akıtmak için bitkisel çözüm önerileri

Kadınlar saçlarındaki beyazları kapatmak ya da bazı dönemlerde saç rengi ile oynamak için belirli aralıklarla saçlarını boyatırlar. Ancak bazen seçtiğiniz boya rengi saçlarınızda istediğiniz etkiyi vermeyerek, görünüm olarak da çirkin olabilir. Oluşan bu görüntüyü kısa sürede yok etmek hem de saçlarınızdaki kimyasal boyayı akıtmak için hazırladığımız bitkisel yöntemleri kullanabilirsiniz. Haberin detaylarında saç boyasını akıtan doğal yöntemlere kolayca ulaşabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 07.08.2019 08:15 GÜNCELLEME 07.08.2019 14:33 Güzellik
Saç boyası nasıl akıtılır? Saç boyasını akıtmak için bitkisel çözüm önerileri
Saç boyası nasıl akıtılır? Saç boyasını akıtmak için bitkisel çözüm önerileri

Her kadın kuaföre giderken hayal ettiği ve beğendiği saçlara kavuşmayı ister. Fakat bu istediğiniz saç renkleri ya da modeller bazen teknik hatalar bazen de kişinin saç yapısından dolayı hayal kırıklığı yaşanacak sonuçlara neden olabilir. Bu durumu kurtarmak için yeniden saçı boyamak saçların yıpranmasına neden olurken aynı zamanda dökülerek azalmasını da sağlar. Beğenmediğini saç renginden kısa sürede kurtulmak istiyorsanız mutlaka kimyasalların dışında doğal yöntemleri denemelisiniz. Çünkü saç boyası saçı çok yıpratır. Üzerine yeniden kimyasal bir işlem yapmak saçlarınızın parlaklığının gitmesine aşırı dökülmesine neden olacaktır. Saç uzmanlarından aldığımız bilgilere göre saç boyasını akıtan yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz.

BULAŞIK DETERJANI İLE SAÇ BOYASI AKITMA

MALZEMELER

3 yemek kaşığı karbonat
4 yemek kaşığı kepek önleyici içerikli şampuan
1 yemek kaşığı sıvı bulaşık deterjanı
Duş bonesi

YAPILIŞI

Bir kasenin içerisinde tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Daha sonra saçlarınıza sürün. Ardından duş bonesi ya da streç filmle kapatın. 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

2-3 gün bu yöntemi deneyin.

KARBONAT VE SİRKEYLE SAÇ BOYASI AKITMA

KARBONAT VE SİRKEYLE SAÇ BOYASI AKITMA

Bir kasenin içerisinde 2 yemek kaşığı karbonatı duru su ile karıştırın. Karışımı ıslak saçlarınıza güzelce sürün.

10 dakika kadar beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Ardından sirke, su ve kokusunu sevdiğiniz bir esans yağ ile karıştırıp saçlarınıza dökün.

Bu karışımı sürdükten sonra saçlarınızı yıkamanıza gerek yok.

4 gün üst üste bu karışımı uygulayın.

EPSOM TUZU İLE SAÇ BOYASI AKITMA

EPSOM TUZU İLE SAÇ BOYASI AKITMA

Bir yemek kaşığı kadar karbonatı yine 1 yemek kaşığı epsom tuzunu 1 bardak suyun içerisinde karıştırın. Ardından saçlarınızın tamamına sürüp 20 dakika bekletin.

Beklettikten sonra saçlarınızı doğal içerikli bir şampuan ile yıkayıp, güzelce nemlendirin.

3 gün üst üste uyguladığınızda değişimi siz de fark edeceksiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR