Kesin hamilelik belirtileri nelerdir? Hamilelik nasıl anlaşılır? Evde hamilelik testi...

Adet dönemi biraz geciktiğinde akla ilk gelen ihtimallerden biri olan hamilelik şüphesinde bebek sahibi olup olunmadığını ele veren bazı işaretler vardır. Adet dönemine yakın ortaya çıkan belirtilerle karıştırılabilen hamilelik belirtileri nelerdir? Erken hamilelik belirtileri nelerdir? Hamilelik nasıl anlaşılır? Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Hamileliği anlamanın doğal yolları...

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2020 05:23 GÜNCELLEME 05.05.2020 13:00 Hamilelik
Kesin hamilelik belirtileri nelerdir? Hamilelik nasıl anlaşılır? Evde hamilelik testi...
Kesin hamilelik belirtileri nelerdir? Hamilelik nasıl anlaşılır? Evde hamilelik testi...

Uzun zamandır bebek hayali ile yanıp tutuşan çiftlerde kadınların ay sonunda bekledikleri adet kanaması gecikmesinde istenilen sonucun alınabilmesi için hamilelik testi yaptırmak şarttır. Hamilelik dönemi belirtileri arasında en yaygın bilinen etken regl gecikmesi olsa da regl dönemi gecikmesi öncesinde de bebek sahibi olunabiliyor. Bu anlamda baktığımızda erken hamileliğin ilk belirtisi regl gecikmesi değildir. Adet dönemi geciken kadınların akıllarında ilk oluşan düşünce hamileliktir. Bu durumu belirlemek için yapılan çubuklu hamilelik testinde ortaya çıkacak olan sonuçlar yine de kesin bir sonuç vermese de ilk etapta şüpheyi kaldırmak için doğru bir seçenektir. Çeşitli markaların piyasaya sürdükleri hamilelik testlerinde yanlış çıkma riskine karşılık birkaç defa idrar testi uygulanabilir. Hamilelik şüphesini kesin olarak ortadan kaldırmak istiyorsanız, hastahanede yapılacak kan testini uygulayabilirsiniz. İş bu raddeye gelmeden önce hamilelik durumundan şüphelenmeden önce ortaya çıkabilecek bazı belirtiler, hamileliğin ilk işaretlerini verebilir. Peki hangi işaretler hamileliğin ilk belirtilerindendir?

TIKLA OKU: KULAĞA HOŞ GELEN EN GÜZEL KIZ VE ERKEK BEBEK İSİMLERİ

TIKLA OKU: EVDE HAMİLELİK TESTİ NASIL YAPILIR?

ADET BELİRTİLERİ İLE HAMİLELİK BELİRTİLERİ KARIŞTIRILABİLİR Mİ?

Hamilelik belirtileri

Hamilelik dönemi belirtileri ile regl belirtilerini ayırt etmek kimi kadınlar tarafından güç olabiliyor. Üreme çağındaki her kadının yumurtlama döneminde olduğu regl evresinde hamilelikteki benzer yanlarını ve ayrıştıkları noktaları inceleyelim...

Endişeli, mutsuz, depresyon ya da huzursuzluk gibi ruhsal haller hem adet döneminde olan kadınlarda hem de hamileliğin başlangıcında kendini gösteren belirtilerdendir. Bu semptomlar regl döneminde görülüyorsa adet kanaması olduğu zaman kaybolmaya başlar. Hamilelikteki ilk 2 ayda kabızlık olma olasılığı fazlayken, PMS ile ilişkili bağırsak problemleri olan kadınlar çoğunlukla dönemlerine girdikten sonra rahatlık hissederler.

TIKLA OKU: HIZLI VE KOLAY HAMİLE KALMANIN YOLLARI

HAMİLELİK BELİRTİLERİ NE ZAMAN ORTAYA ÇIKAR? HAMİLELİK NASIL ANLAŞILIR?

Hamilelik belirtileri neler? Erken hamilelik belirtileri

Hamilelik görüldüğü zaman ilk haftalarda yumurtalık ve rahimde fark edilir derecede değişimler ortaya çıkar. Hamileliğin ilk etabı emplantasyon dönemidir. İlk belirtiler bu süre zarfında meydana gelir. Döllenen yumurta rahim duvarına yerleşir ve kanama olur. Bu kanamalar çoğu anne adaylarında yaklaşık 2 hafta sürer. Bu esnada kendinizi kızgın, mutsuz ve duygusal hissetmeniz normaldir.

TIKLA OKU: HAMİLE KALMAK İÇİN OKUNACAK DUALAR

HAMİLELİK BELİRTİLERİ NELER? ERKEN HAMİLELİK BELİRTİLERİ

Anne olacağınızın müjdesini veren ilk işaretlerden birisi regl döneminizin gecikmesidir. Ancak, bu süreç içerisinde ortaya çıkan bazı işaretler regl sürecinin gecikmesinden önce de hamile olduğunuzu gösterebilir. Peki, hamilelik belirtileri nelerdir ve ne zaman başlar? Hamile olduğunuzdan mı şüpheleniyorsunuz? Bu belirtiler sizde de varsa hamile olabilirsiniz!

- AŞIRI YORGUNLUK

Hamile bayanlarda her şeyden çabuk yorulma, halsizlik belirtileri gebelik belirtisi olarak gösterilir fakat her insanda bunlar sıklıkla olabileceği için bu belirtiyle hemen anlayamayız.

- BAŞ DÖNMESİ

Araştırmalara göre çoğu bayanda baş ağrısı hiç yaşamadan hamile kalabiliyor. Kimi gebelerde de sıklıkla yaşanılan bir durumdur.

Hamilelik belirtileri

- SIK İDRARA ÇIKMA

Çevrenizdeki kişilerin dikkatini çekecek kadar sıklıkla tuvalete çıkıyorsanız bu gebelik belirtisi olabilir. 

- AŞERME VE AÇLIK

Hamileliğin ilk haftalarında bazı yiyeceklere karşı aşırı isteksizlik ve mide bulantısı gibi durumlar da aş erme olarak tarif edilir. Genelde 3-4 aylık gebelerde aş ermeler kendini gösterir. Kısa bir dönemlik belirtilerdir

- KOKUYA KARŞI AŞIRI HASSASİYET

Bu belirti tüm gebe bayanlarda sıklıkla yaşanılan bir durumdur. Özellikle parfüm ve sigara kokusunda mide bulantıları artar.

Hamilelik belirtileri

- DUYGULARDA DEĞİŞİKLİK

Duygu değişikliğimni çok sık yaşayabilirler. Bir anda parlayıp, bir anda sakin olabilirler. Aşırı hassasiyet, kolaylıkla ağlayabilme, aşırı sinir gibi belirtileri vardır.

- ADET DÖNEMİ GECİKMESİ

Hamilelik belirtilerinin en başında regl gecikmesi kendini göstermeye başlar. Fakat her regl gecikmesinde gebelikten şüphelenmekte saçma olur. Kullanılan ilaçlar, ani mevsim geçişleri, günlük hayatta yaşadığımız stresler regl'ı geciktirebilir.

TIKLA OKU: EN DOĞURGAN OLUNAN GÜNLER

- KİLO ARTIŞI

Erken gebelik belirtisi olarak sayılmaz. 4. aydan sonra kiloda belirgin bir artış gözlenebilir. Bu yüzden gebelik boyunca doktorunuzla birlikte beslenmenize dikkat etmelisiniz.

- MİDE BULANTISI

Gebelik belirtilerinde kendini en çok gösteren belirtilerdir. Gebelik öncesinde sık sık mide bulantıları normal bir durumdur.

7 GÜNDE HAMİLELİK BELİRTİLERİ NELER? HAMİLELİĞİN İLK HAFTALARI...

7 günde hamilelik belirtileri

Hamilelik dönemindeki anne adaylarının ilk haftalarında yaşadıkları belirtiler, kişiyi bekleyen en büyük yeniliklerin ilk sinyalleridir. 7 günde hamilelik belirtileri arasında en sık yaşananı göğüslerde oluşan hassasiyetlerdir. Hamileliğin ilk haftasında görülen belirtiler...

1. Adet gecikmesi

2. Halsizlik ve yorgunluk

3. Göğüslerde yaşanan hassasiyet

4. Uyuma isteği

5. Kokulara karşı duyarlılık

6. Ağızda değişik tat

7. Uyuma isteği

8. Değişen ruh hali

9. Mide bulantıları

10. İdrara sık çıkma

EVDE HAMİLELİK TESTİ YAPTIRMAK GÜVENLİ Mİ?

Hamilelik testi nasıl yapılır?

İdrar yoluyla yapılan hamilelik testinde en doğru zaman; kadınlarda görülen regl kanamasından 1 hafta sonrasıdır. Evde yapılabilecek çubuklu hamilelik testinin yanı sıra  geleneksel yöntemlerle hamilelik testi yaptırmanın doğru çıkıp çıkmadığı merak konusudur. Eski usul hamilelik testleri işe yarar mı? Hamileliği teşhis etmenin doğal yolları...

TIKLA OKU: LİMONLA VE KARBONATLA HAMİLELİK TESTİ NASIL YAPILIR?

TIKLA OKU: EVDE ESKİ USUL HAMİLELİK TESTLERİ! DOĞAL YOLLARLA HAMİLELİK

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR