Ed Sheeran'ın 100 milyon dolarlık hatası! ABD'de yargılanacak

Ed Sheeran'ın 2014'te piyasalara sürdüğü "Thinking Out Loud" adlı şarkısı, bir süredir telif suçlamalarıyla karşı karşıya. Martin Gaye'in 1973 yılındaki bir şarkısını kopyalamakla suçlanan Sheeran hakkında 100 milyon dolarlık dava açıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2022 15:28 GÜNCELLEME 02.10.2022 15:28 HAYAT
Ed Sheeran'ın 100 milyon dolarlık hatası! ABD'de yargılanacak
Ed Sheeran'ın 100 milyon dolarlık hatası! ABD'de yargılanacak

YouTube'da 3,5 milyar kez izlenen Ed Sheeran imzalı "Thinking Out Loud" adlı şarkı, son günlerde ABD'nin bir numaralı gündemi. İngiliz şarkıcının Martin Gaye'den öykündüğü iddia edilirken, 100 milyon dolarlık davanın iddianamesi de hazırlandı.

Kraliçe II. Elizabeth'in ölüm sebebi belli oldu!Kraliçe II. Elizabeth'in ölüm sebebi belli oldu!

Sheeran'ın avukatları, Let's Get It On ile Thinking Out Loud arasında bir benzerlik olmadığını savunurken, davaya bakan yargıç; müzik uzmanlarından gelecek tavsiyeye kulak vereceğini vurguladı.

KRİTİK DAVANIN ADRESİ MANHATTAN!

Marvin Gaye'in 1973 tarihli "Let's Get It On" şarkısını kopyalamakla suçlanan Ed Sheeran, avukatlarına Manhattan'da (ABD) yapılması planlanan dava için talimat verdi.

Avukatlar, söz; müzik, ritim ve melodi olarak birçok açıdan iki şarkının ayrıştığı kanaatinde.

Ed Sheeran şarkı söylerken

Ancak Manhattan Bölge Yargıcı Louis Stanton, müzik uzmanlarından gelecek raporu davada değerlendireceğini açıkladı.

Dava açan taraf bu karardan ötürü memnun olduklarını belirtirken, 100 milyon dolar değerinde telif talep ettiklerini duyurdu.

Bu miktar belirlenirken, sanatçının 2014-15 yıllarındaki hasılatı göz önünde bulunduruldu. Ed Sheeran, bahsi geçen iki sezonu 150 milyon doların üzerinde gelirle kapatmıştı.

Ed Sheeran, özel tasarım takım elbisesiyle bir müzayededeyken

Daha önce Shape Of You adlı şarkısının da kopya olduğu iddia edilen İngiliz şarkıcı, yine bir telif davasıyla yüzleşmişti. O dava Ed Sheeran'ın lehine sonuçlanırken bu kez gözler Manhattan'daki 100 milyon dolarlık yeni davaya çevrildi.

Ed Sheeran ve yardımcısı Amy Wadge'in birlikte yazdığı "Thinking Out Loud" adlı şarkı, Grammy'de "Yılın Şarkısı" ve "En İyi Pop Şarkı Performansı" ödüllerine layık görülmüştü.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Tuzak bu maalesef kendi vatandaşını bile bazı şeylere mecbur kılmak için tezgah senaryo çizer bunlar.Şimdi hapis cezasından kurtulmak için ne sterlerse yapmak zorunda kalacak.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR