Kışanak: Kürt halkı kimliği ile yaşamak istiyor
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve BDP'li milletvekilleri, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen "Barış, Demokrasi ve Özgürlük İçin Halk ile Buluşuyoruz" paneline katıldı.
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve BDP'li milletvekilleri, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen "Barış, Demokrasi ve Özgürlük İçin Halk ile Buluşuyoruz" paneline katıldı.
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Aylin Akat Ata ve İbrahim Binici, BDP Siverek İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen "Barış, Demokrasi ve Özgürlük İçin Halk ile Buluşuyoruz" paneline katıldı. Siverek Gençlik ve Spor Merkezi'ndeki panel, sinevizyon gösterimi ile başladı. Sinevizyon gösteriminde Abdullah Öcalan'a ait resimler ve sözler kullanıldı.
Panelde konuşan BDP'li Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Demokratik siyaset, Sayın Öcalan'ın kendi iradesiyle başladığı bu barış sürecinin sonunda eğer hep birlikte eğer Siverek'te bunları yaparsak, biz nevroza giderken Siverek'te güllerle, çiçeklerle, zılgıtlarla karşılanacağız, karşılanmalıyız. Bu ülkeye de demokratik özgürlük o gün gelecektir" dedi.
Kışanak ise, "Yıllarca Sayın Öcalan'ı bu halk bir önder olarak kabul etti. Bunun mücadelesini verdi. Sayın dediğimiz için cezalar aldık. Kürt halk önderi dediğimiz için davalar açıldı. Ama bıkamadan, usanmadan halk önderi önder de halkı ile buluştu ve bugün müzakereler başladı, hayırlı olsun uğurlu olsun. Bu surecin başlamasında en büyük rol Sayın Öcalan'ındır. Kendisi 'Topluma, halka ve insanlığa karşı vicdani ve tarihi bir sorumluluğum var. Ben bu sorumluluğu yerine getirmek istiyorum' dedi. Bu hamleyi Sayın Öcalan başlattı" diye konuştu.
"Yıllardır sordular Kürt halkı ne istiyor, bugün Kürt halkının ne istediği apaçık ortadır. Kürt halkı kendi vatanında kendi dili ve kimliği ile yasamak istiyor" diyen Kışanak, "Artık akan kan dursun, artık savaş bitsin diyerek en tarihi en kritik karaları aldı ve uyguluyor. Şimdi artık bu ülkede eksik olan demokrasiyi getirme. Bizler sizlerle birlikte kimliğimizi inkar eden, dilimizi yasaklayan, halkı teorisi eden, bütün yasaları ortadan kaldırıncaya kadar mücadele edeceğiz" dedi.
"Binlerce Kürt politik tutsak, cezaevlerinde" diyen Kışanak, "Eğer bir müzakere surecinden bahsediyorsak, eğer bir barış sürecinden bahsediyorsak Kürt siyasal hareketi en kritik, en tarihi adımları atıyor. Bu konuda kafanızdaki soru işaretleri, 12 yıllık iktidarı boyunca büyük zulümleri AKP'ye güvenebilir miyiz diyor. Bu soru çok anlamlı. Bu soruya cevabı bulması gereken Başbakandır, hükümettir, İmralı'ya giden heyettir. Bu soruların cevabını bulacak, yasaları değiştirecek olan AKP'dir" şeklinde konuştu.
Kürtlerle Türkler'in et ve tırnak gibi olduğunu söyleyen Kışanak, "Biz buna hep itiraz ettik. Çünkü nedense hep et Türkler, tırnakta Kürtler oluyordu. Canları isteyince tırnağı kesip atıyorlardı. Biz artık diyoruz ki bu et tırnak bırakalım, diyelim ki Kürtlerle Türkler eşittir, hakları da eşittir, hukukları da eşittir. Eğer bir et tırnak siyasetinden bahsedilecekse bunu barış ve demokrasi için söyleyebiliriz. Barış ve demokrasi gerçekten de birbirinden ayrılmaz iki şeydir. Demokrasinin olmadığı yerde barış olamaz. O nedenle bu sürece asıl can verecek olan reformlardır, yasaların değişmesidir. Herkesin hakkının herkese teslim edilmesidir" dedi.
-
sinemmm 13 yıl önce Şikayet Etbitmedi ;bitmediii. derdinizde ;talebinizde bitmedi;ne kimliğiniz ne diliniz varmış ya ;demiyim diyorum ama yani zorla söyletiyorsunuz tarihte bir devleti dahi olmayan 4 ülkeye saçılmış yaşayan bir topluluksunuz ; biz yokken onlar varmış siz nerden geldiniz ortadoğudan sanki burdaydınız hep çıkış yeriniz ortadoğu çoğunluk tarihçinin kabulüne görede iran ama ;suriyede iranda bırak kimliği nerdeyse vatandaş yerine koyulmuyorsunuz;ırakta desen kukla gibi yaşayıp giidyorsunuz en rahat türkiyedesiniz ama dersin çok köklü bir devlet millet kültüründen geliyorlar ;çağ kapatıp çağ açtılar ;onlarca devlet kurdular tarih yazdılar da biz tüm bunları ellerinden aldık bitmedi ağlamaları ya .Beğen Toplam 3 beğeni
-
Mehmet Ali Samaci 13 yıl önce Şikayet EtBu ulkede kurtler kimlikleri ile yasiyorlar zaten!. Bazi eksiklikler olmasina ragmen istedikleri gibi yasiyorlar.buyuk cogunlugunun T.C. kimligi bile var.suriyedeki kurtlerin kimlik kayitlari bile yokken! Sorunlar cözulurken zirt pirt olumsuz konusup tribune oynamayi birakin artik.Beğen Toplam 1 beğeni
-
DADAŞ 13 yıl önce Şikayet Ettarihte kaç devlet kurdunuz..dünya tarihçileri yalanmı söylüyor. sadece iranda üç aylık rusların kurdurduğu şehir devleti var....Beğen Toplam 2 beğeni
-
Nail Sivri 13 yıl önce Şikayet EtKÜRTLERİN TEMSİLCİSİ OLDUKLARINI SANIYORLAR. Seçimlerde silah zoru ile aldıkları oy ortada.PKK'nın bitmesi BDP'nin de sonu olacak.Beğen Toplam 2 beğeni
-
sen yilmaz 13 yıl önce Şikayet EtAdem çetine sonuna kadar katılıyor ve ekliyorum. Bu ülkede Kürt sorunu morunu yok. Sadece bir grup sorunlu kürt var o kadar. Batı illerinde, sahil kesimlerde yaşayan kürtlerin oralarda yaşayan Türkten ne eksiği var? Doğuda yaşayan kürdün orta anadoluda yaşayan türkten ne eksiği var? Tutturmuşlar bir kimlik te kimlik.Beğen Toplam 16 beğeni