Bozdağ: CHP adını İşçi Partisi diye değiştirsin
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP'ye "adını İşçi Partisi olarak değiştirmesi" tavsiyesinde bulundu.
Bozdağ, Brüksel'de Türk sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi ve Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının Avrupalı hukukçular eğitim programına katıldı.
Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen haftaki Brüksel ziyaretinde Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda'yla yaşadığı krizi değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu'nun Brüksel ziyareti sırasında yaşadığını hem CHP, hem Türkiye adına üzücü olarak değerlendiren Bozdağ, burada yaşanan gerçeklerle Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının Türkiye'de anlattıklarının tamamen farklı olduğuna işaret etti. Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun görüşmeyi kendisinin iptal ettiğini söylediğini ancak kapıya kadar gittiğini ve oradan döndüğünü Brüksel'de olan herkesin bildiğini vurguladı.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının karşılıklı söylenenleri yok sayarak, gerçeği farklı gösterme çabalarının, Türkiye'deki muhalefetin ne tür bir üslupla siyaset yaptığı konusunda Avrupa'da farklı bir kanaat oluşturduğunu söyleyerek, "Bizim demokrasi anlayışımızda eleştiri vardır. Ama bu eleştiri sövme ve hakaret üzerine, iftira üzerine olursa bizim demokrasi anlayışımız bunu kabul etmez. Gerçekler ve doğrular üzerine eleştirilere varız ama hakaret, iftira ve sövme üzerine bir siyasal üsluba izin vermeyiz" dedi.
Swoboda'nın Kılıçdaroğlu'na "demokrasi dersi verdiğini" belirten Bozdağ, "Türkiye'den Swoboda'nın istifasını isteyen mektuplar yazılması, buradaki olayları çarpıtan açıklamaların bizzat Genel Başkan düzeyinde yapılmış olması eminim Swoboda'yı AK Parti'nin nasıl bir muhalefetle karşı karşıya olduğu konusunda önemli ölçüde aydınlatmıştır" ifadesini kullandı.
Kılıçdaroğlu'nun kendisini, partisini ve Türkiye'yi bu kadar seviye kaybına yol açıcı bir yaklaşım göstermeye hakkı olmadığını kaydeden Bozdağ, şöyle devam etti:
"Gerçek neyse onu paylaşmalı, paylaşamıyorsa da susmalıdır. Yoksa Türkiye'nin siyasetini ve demokrasi standardını daha aşağıya çeken yaklaşımlarda bulunmamak lazımdır. Ama Sayın Kılıçdaroğlu öyle gözüküyor ki milletin verdiği dersi anlamadığı gibi Brüksel'de Sosyalist Grup Başkanı'nın verdiği dersi de anlamamış gözüküyor. Yapacak bir şey yok, bir kez daha anlatmak lazım."
Bozdağ, daha önce CHP'ye, Kılıçdaroğlu'na yurt dışı çıkış yasağı getirmesi yönünde tavsiyede bulunmasına açıklık getirerek, "Ben bu çağrıyı CHP Parti Meclisi'ne yaptım. Böyle bir yasağı koymayı elbette ben doğru görmem ama partinin menfaatlerini hesap ederek Sayın Kılıçdaroğlu'na bir çağrı yapması ve buna uymuyorsa en azından böyle bir yasak koyarsa (dışarda) konuşmasının verdiği zarardan yasağın verdiği zarar daha az olur manasında bir nükte yaptım" diye konuştu.
-"Biz neden oy alamıyoruz diye sormalı"-
Kılıçdaroğlu'nun Brüksel'de hitap ettiği Türklere "Burada çoğunuz kendi çıkarınıza da olsa sol, sosyal demokrat partilere oy veriyorsunuz, Türkiye'de niye sağ partilere oy veriliyor?" sorusunu sormasını da değerlendiren Bozdağ, "Son derece yakışıksız ve haksız bir soru. Biz neden sizin oyunuzu alamıyoruz diye kendisini sorgulaması lazım" dedi.
CHP'nin gerçekte sol ile alakası bulunmayan bir parti olduğunu ifade eden Bozdağ, Swoboda'nın açıklamasında CHP'nin solcu bir parti olmadığını ima eden çok açık ifadeler bulunduğuna dikkati çekti.
Partilerin yelpazesine bakıldığında CHP'nin solda değil, en sağda bulunan MHP'nin yanında ve sağda bir parti olduğunu belirten Bozdağ, "Onun solculuğu Türkiye'nin en sağındaki MHP'nin solunda olmasından ibarettir" ifadesini kullandı.
Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
"CHP'nin bugün savunduğu hangi düşüncenin sosyal demokrasiyle, solculukla alakası var? Şu anda çözüm sürecinde MHP'nin ortaya koyduğu MHP ve CHP'nin ortaya koydukları anlayış arasında bir fark var mı? AP Sosyalist Grubu Suriye yönetiminin başındaki Esed'e 'eli kanlı diktatör' derken Sayın Kılıçdaroğlu bambaşka şeyler söylüyor. Esed'i savunan, onunla kucaklaşmak, fotoğraf çektirmek için vekil üstüne vekil heyeti gönderiyor. Avrupa'daki solcuların tamamı Esed'e karşı ama bizdeki soncuların genel başkanı dahil neredeyse yöneticilerinin tamamı Esedci."
Bekir Bozdağ, CHP'nin adını da İşçi Partisi olarak değiştirmesi gerektiğine işaret ederek, şöyle konuştu:
"Kim eylem yapıyorsa İşçi Partililer orada. Şimdi moda oldu, kim eylem yapıyorsa Kılıçdaroğlu orada. Sen eylem partisi değilsin, proje, program ortaya koyacaksın. Vatandaş partilere Silivri'deki mahkemeyi basın diye oy vermiyor. Sokaklarda her gün eylem yapın diye oy vermiyor. Benim hayatımı kolaylaştıracak programlar, projeler üretin ve bunu hayata geçirin diye oy veriyor."
Bozdağ, İşçi Partisi'nin esasında CHP'nin yaptıklarını daha iyi, daha bilinçli yaptığını, CHP'nin onları taklit ettiğini kaydederek, "Onun için diyorum ki taklit edeceğine CHP kongre yapar, adını İşçi Partisi olarak değiştirebilir. Veya İşçi Partisi'nin CHP'ye katılımını sağlayabilir" dedi.
CHP'nin mevcut politikasıyla Türkiye'yi karıştırmayı hedefliyorsa bunda başarılı olamayacağını söyleyen Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ben Türkiye'de kimsenin ortalığı karıştırmayı başarabileceğini zannetmiyorum. Çünkü milletimiz sağduyu sahibidir. Yaşananlardan edindiği engin tecrübeleri vardır. Bu yöne tevessül edenler her zaman sükut-u hayale uğradılar. Bundan sonra da böyle bir tevessülün olabileceğini zannetmiyorum."
-
Ahmet Gül 13 yıl önce Şikayet Etsayın bakan, perinçek'in forsu CHP başkanlarından daha fazlaydı.. Malesef şimdide MHP perinçekin iplerine bağlanıyor.Beğen Toplam 2 beğeni
-
hasangulten 13 yıl önce Şikayet EtASLINDA İŞÇİ PARTİSİ DİYE BİR PARTİ YOK. Türkiye de sahiden ,işçileri düşünen,işçilerin hakkı için çalışan bir parti olsaydı ... birçok işçi asgari ücretle ve hatta asgari ücretin altında çalıştırılmaz,işçiler işverene ezdiredirilmezdi.Türkiye de işçi KÖLE durumuna düşmezdi. ama İŞVERENLER PARTİSİ diye bir parti varmı diye soruyorsanız,AKP yi gösterebilirim,işverenin hakkını savunan bir parti olarak.Beğen