Prof. Laçiner: Daha çok şehit gider

Çanakkale Üniversitesi Rektörü Prof. Sedat Laçiner, 13 askerin şehit edildiği olayda yıllardır aynı hatanın yapıldığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.07.2011 18:45 GÜNCELLEME 14.07.2011 18:45 İç Politika
Prof. Laçiner: Daha çok şehit gider
Prof. Laçiner: Daha çok şehit gider

Çanakkale Üniversitesi öğretim üyesi  Prof. Sedat Laçiner, PKK'nın bu olayı mutlaka silahla çözmek istediğini, BDP'nin de bugüne kadar kendi iradesini ortaya koymadığını dile getirerek "Bugün şehit olanlardan BDP sorumlu tutulacaktır" dedi.

Laçiner,  güvenlik güçlerinin yeniden yapılanmadığı ve bölgeye yönelik farklı bir yapıya girmediği müddetçe  kayıpların süreceğini ve uzun süren çabaların biranda heba olabileceğini dile getirdi.

Laçiner, "Kara kuvvetleri ile jandarma ile teröristle mücadele yapılmaz. Karakolda bekleniyor roket saldırısı yapılıyor, ardından dışarda arama yapılıyor, böyle olduğu sürece şehit sayısı artacaktır. Sahada dolaşarak terörist aranmaz. Bunları tekrarlamaktan bıktım. Açık araziye çıkıp 2-3 kişi aranıyor. Türkiye 30 yıldır bunu yapıyor." dedi.

Devletin havadan araçları, istihbaratı ile bu olaylar çözülmedediğini anlatan Laçiner, teröristle uzman kişilerin mücadele etmediği sürece çözüm olmayacağını söyledi. Laçiner, "Çaycı, börekçinin yapacağı mücadele ile bu iş olmaz. Bugün sadece 3 uzman şehit verilirken 13 tane da aceme asker hayatını kaybetti." dedi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 4
  • hasan çolak 13 yıl önce Şikayet Et
    yılanlar ewin içinde. yılanlar ewin içine girmiş yuvalanmış biz dağda taşta yılan arıyoruz pkk terör örgütü hep şehit werildiğindemi terör örgütü olduğu hatırlanılacak bu örgüt iki gün şehit werilmesin hemen sanki legal bir parti gibi basından uzman olmayan uzmanlardan muhatap alınıyor.pkk nın bunlar mecliste millet vekiliyokmu belediye başkanı muhtarı aza sı daha sayamayacağımız bir çok yerde görew alan pkk lı yokmu kck operasyonunda tutuklananlar suriyedenmi geldi lütfen yılan içerde dışarıyı bırakalım boşa enerji harcamış oluruz değilmi belediye başkannı
    Cevapla
  • yorum vaktim 13 yıl önce Şikayet Et
    ÇÖZÜM BELLİ AMA YERSE!!!. Özel harekat polisi devreye sokulmalı ve sınırda tampon bölge oluşturulmalıdır. ab,abd,israile uşaklık yapmayı bırakıp,kendi yağımızla kavrulmaya bakmalıyız... Ama nerde...nasıl olsa yöneten tabakadakiler ve etrafındakilerin kanı tok sırtı pek...kanunlar onlara göre yapılır,teşvikler onlara verilir... imar artırrmalarla,ihalelerle vs.vs işlerle uğraşmaktan teröre ancak şehit verdiğimiz zaman vakit ayırabiliriz.. günümüz müslümanlarının işlerinden arta kalan zamanda namaz kılması gibi...
    Cevapla
  • Süleyman Üçok 13 yıl önce Şikayet Et
    çözüm isteyen. bu işi çözerdi korkarım öncekiler gibi şimdikilerde çözüm istemiyor sanırım oyum gene boşa gitti
    Cevapla
  • turab q 13 yıl önce Şikayet Et
    iki horoz olan küyde sabah olmaz. profesyonel asker meselesinde hükümet genelkurmay'dan, genelkurmay da -işine gelmediğinden- hükümetten adım atmasını bekliyor. yani, beklemeye devam.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR