Google'a Maps şoku

Google'ın hemen herkes tarafından kullanılan popüler hartita servisi Google Maps, internet devinin başına iş açtı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 06.02.2012 13:16 GÜNCELLEME 06.02.2012 13:16 İnternet
Google'a Maps şoku
Google'a Maps şoku

Fransa'da halihazırda Street View servisi yüzünden mahkemelik olan ve devam eden dava sürecine ek olarak bu kez Google Maps, Google'ın ayağına takıldı.

Bottin Cartographes, Google France ve Google'a haksız rekabete yol açtıkları gerekçesiyle dava açtı. Bottin Cartographes, Fransa'da hizmet veren bir harita ve konum belirleme şirketi.

Şikayete kayıtsız kalmayan Fransız mahkemesi ise Google'a cezayı kesti ve 500 bin euro ödemesi şeklinde karar aldı. Google'ın Fransa'da bulunan benzer şirketleri çökertmek amacıyla Maps servisini ücretsiz sunduğu tezini gerekçe gösteren şirkete karşılık Google'ın konu üzerine nasıl hareket edeceği ise merak konusu.

Hürriyet

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR