Evde hamburger tarifi: Yumuşacık hamburger ekmeği nasıl yapılır?

Her yaştan kişinin severek yediği hamburger, karbonhidrat ve yağ deposu olduğu için sürekli olarak ve dışarıdan katkı maddeli olarak tüketildiğinde sağlığa zarar verecek bir besindir. Bundan dolayı daha ölçülü miktarda tüketilmesi tavsiye edilirken beslenme uzmanlarının evde olan malzemelerle daha lezzetli ve sağlıklı hamburgerlerin yapılabileceğini söylemektedirler. İşte ev yapımı hamburgerin hazırlanışı

Evde hamburger tarifi: Yumuşacık hamburger ekmeği nasıl yapılır?
Evde hamburger tarifi: Yumuşacık hamburger ekmeği nasıl yapılır?
GİRİŞ 10.12.2020 09:12 GÜNCELLEME 10.12.2020 09:12

Hamburger, özellikle çocukların hayır diyemediği herkesin severek tükettiği son yıllarda popüler olsa da tarihi çok eskiye dayanan bir yiyecektir. Hamburger, adını Almanya’nın Hamburg kentinden almaktadır ve Hamburglu anlamına gelmektedir. Almanya meşeili bu besin, birçok kişi tarafından büyük bir iştahla tüketilmektedir. Dışarıda hangi malzemelerden yapıldığını bilmeden ve sıklıkla yendiğinde sağlığa birçok zararı dokunmaktadır. Bundan dolayı da katkı hem katkı maddesiz hem de   daha lezzetli hamburgerleri evde yapmak tercih edilebilir. Evde ekmek ve köfteyi yaptıktan sonra bol yeşillik ve patatesle dışarda yenilen hamburgerlerden çok daha lezzetlisi yapılabilir. Sağlığına ve beslenmesi dikkat edenler ve beslenme uzmanları dahi yiyecekleri evde pişirilmesini tavsiye etmektedir. Böylelikle ne kadar yüksek kalorili bir besin olsa da daha az zararlı olacağından her yiyeceğin evde hazırlanılması önerilmektedir. 

EV YAPIMI HAMBURGER İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

- Hamburger ekmeği
- Hamburger köftesi
- Turşu
- Domates
- Soğan
- Marul
- Ketçap 
- Mayonez

EV YAPIMI HAMBURGER EKMEĞİ NASIL YAPILIR?

Hamburgeri daha lezzetli ve sağlıklı hale getirmek için ekmeğini hazırlayarak başlayabilir. Son derece basit ve sağlıklı ekmek için malzemeler:

- 600 gr un
- 120 gr tereyağı ya da margarin
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 20 gr yaş maya

Ekmek için ilk olarak maya, şeker, ılık su ve süt karıştırılır ve mayanın erimesi sağlanır. Yavaş yavaş diğer malzemelerde karıştırılarak ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar en az 10 dakika yoğrulur. Ardından kapalı bir kaba koyup sıcak bir yerde mayalanması beklenir. Bu bekleyiş en fazla 45 dakika sürmektedir. Mayalanmış ve kabarmış hamur 6 eşir parçaya bölünerek yuvarlar bir biçimde tepsiye sıralanır. Tepside de 20 dakika beklettikten sonra susam ve çörek otu serpip yaklaşık 200 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. Dışarıdan alınan ekmeklerde çok daha lezzetli ve sağlıklı olan ekmekler hazırlandıktan sonra hamburgerin diğer malzemeleri hazırlanmaya başlanır.

HAMBURGER KÖFTESİ NASIL HAZIRLANIR? 

Ekmekleri fırına verdikten sonra hamburger köftesi hazırlanmaya başlanabilir. Köfte için gerekli malzemeler:

- 500 gr kıyma
- 1 tatlı kaşığı 
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı sirke

Pekmez ve sirke dışarıda hazırlanan birçok hamburgerde bulunur ve köfteye farklı bir tat kattığından evde de kullanılması tavsiye edilir. Tüm malzemeler harmanlanıp iyice karıştırıldıktan sonra ince ve geniş yuvarlaklar halinde eşit parçalara bölünüp tavada, tost makinesinde veya fırında pişirilir. Hamburger için diğer malzemeleri temin ettikten sonra ve fırında pişen ekmeğin olmasının ardından tüm malzemeler sırayla hamburger ekmeğinin arasına sıralanır. 
İlk olarak ekmeğin lezzetlenmesi için iç tarafı köftelerin üstüne bastırılır. Ardından ekmeğe biraz ketçap sıkılır ve köfte eklenir. Köftenin üzerine soğan, turşu, domates ve marul eklendikten sonra diğer ekmek üstüne eklenir bastırılır. 

EV YAPIMI PATATES KIZARTMASI

İstenilen miktarda patatesler soyulur ve daha çıtır çıtır olması için bir peçete yardımı ile patateslerin suyu iyice çekilir. Biraz daha lezzetli olması için karabiber, kekik, pul biber de eklenebilir. Önceden ocağa konulan hafif kızmış yağda 15 dakika kadar kızartılır. Ocaktan alındıktan sonra altına peçete serilmiş bir tabağa alınarak fazla yağların çekilmesi sağlanır. Patates kızartmasının daha sağlıklı olarak tüketmek için az miktarda yağlayarak fırında kızartmak da mümkündür. 
Tüm malzemelerin tamamlanması ve pişirilmesi ardından hazırlanan ev yapımı katkı maddesiz ve sağlıklı hamburger servise hazır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı