İrmikli revani tatlısı tarifi: Şerbeti tam kıvamında revani tatlısı nasıl hazırlanır?

Şerbetli tatlılar arasından en pratik hazırlanan ve en hafif olan revani tatlısı, yüzyıllardır Türk Mutfağında yer alan geleneksel bir tatlıdır. Malzemeleri de erişebilirlik açısından oldukça kolay ve ekonomik olması tatlının daha çok tercih edilmesine neden olmaktadır. İşte revani tatlısı için gereken malzemeler ve tatlının hazırlanışı...

İrmikli revani tatlısı tarifi: Şerbeti tam kıvamında revani tatlısı nasıl hazırlanır?
İrmikli revani tatlısı tarifi: Şerbeti tam kıvamında revani tatlısı nasıl hazırlanır?
GİRİŞ 25.11.2020 11:12 GÜNCELLEME 25.11.2020 11:12

Şerbetli tatlılar arasında hazırlanışı en kolay olan revanı tatlısı, Osmanlı’nın zengin mutfağından miras kalmıştır. Çok ekonomik malzemelerle hazırlanan revani tatlısı için ihtiyaç olunan en önemli malzeme irmiktir. Tatlıyı hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Bunlar dikkate alındığında şerbetin daha güzel nüfuz etmesini sağlayarak tatlının daha lezzetli olması sağlanmaktadır. Hem hafif hem kolay hem de çok lezzetli revani tatlısının tarifi…

REVANİ TATLISI TARİFİ

Oldukça basit olan revani tatlısını hazırlarken ilk önce şerbetinin hazırlanarak soğumaya bırakılması gerekir. Şerbet için gerekli malzemeler şöyledir:

- 3 su bardağı şeker

- 3 su bardağı su

- Yarım limon suyu 

Şeker ve su bir tencereye ekleyerek kaynatılır, ardından yarım limon suyu eklenir ve 3-5 dakika daha kaynatıldıktan sonra soğumak üzere kenara alınır. Şerbet hazırladıktan sonra keki hazırlanmaya başlanabilir. Kek için gerekli malzemeler:

- 3 yumurta
- 1 su irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ 

Keki hazırlarken ilk olarak yumurta ve şeker beyazlayıncaya kadar çırpılır. Köpük köpük olan yumurta ve şeker karışımına sırayla sıvı yağ, irmik ve yoğurt eklenip karıştırılır. Ardından un, vanilya ve kabarta tozu eklenir ve iyice karıştırılır. Yağlanmış düz bir kek kalıbı ya da cam bir kaba konur. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir. Fırından alındıktan sonra dilim dilim kesilir. Böylece şerbet döküldüğünde kek daha çabuk emer. Önceden hazırlanan ve soğuyan şerbet keke döküldükten sonra 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirilir ve ardından servis edilebilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı