Denktaş'ın boğazına kanül yerleştirildi

KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın daha iyi soluk alıp verebilmesi ve akciğerlerinin de daha iyi temizlenebilmesi için boğazında delik açılarak kanül yerleştirildiği belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2011 16:13 GÜNCELLEME 22.09.2011 16:13 Kıbrıs
Denktaş'ın boğazına kanül yerleştirildi
Denktaş'ın boğazına kanül yerleştirildi

YDÜ Hastanesi Hasta Hizmetleri ve Dış İlişkiler Başkanı Ahmet Savaşan, yaptığı açıklamada, salı günü Denktaş'a küçük bir operasyon sonucunda ağız içindeki hortumun çıkarıldığını ve solunum desteğinin, takılan kanül yardımıyla sağlandığını bildirdi.

Denktaş'ın yoğun bakım destek ünitesindeki tedavisine devam edildiğini kaydeden Savaşan, bugün itibariyle Denktaş'ın kalp, akciğer ve diğer organlar yönünden durumunun stabil olduğunu ve ateşinin olmadığının gözlemlendiğini söyledi.

Savaşan, Denktaş'ın, genişletilmiş doktorlar heyeti ve ailenin ortak kararıyla, moralinin yükselmesi açısından, yarın özel bir katta hazırlanan ve dışarıyı rahatlıkla görebileceği bir odaya nakledeceklerini belirtti.

Denktaş'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade eden, Savaşan, ''Denktaş sözel uyarılara cevap verebilmesine karşın uykuya eğilimli hali devam ediyor'' dedi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • musamusavi 13 yıl önce Şikayet Et
    empati. kıbrıs çıkarmasından ve KKTCnin kuruluşunu takiben yanlış hatırlamıyorsam birleşmiş milletler toplantısında lübnan dışiileri bakanı denktaşla sohbetinde denktaşa hitabe işiniz zor allah yardımcınız olsun dileklerine karşı sayın denktaş cevaben şimdi allahın işi çok ondan ince siz yardım edin niyazında bulunmuştu zatıalilierini öldükten sonra hayırla yadeedelim diye hayattayken bu anekdotu paylaşmak istedim nede onuda bilmiYORUM.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR