Kıbrıs: Piri Reis'i yakından izliyoruz

Kıbrıs Rum yönetimi, petrol, doğalgaz araştırması yapmak üzere Doğu Akdeniz'e açılan Piri Reis Gemisi'ni yakından izliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2011 14:53 GÜNCELLEME 24.09.2011 14:53 Kıbrıs
Kıbrıs: Piri Reis'i yakından izliyoruz
Kıbrıs: Piri Reis'i yakından izliyoruz

Kıbrıs Rum yönetimi sözcü Vekili Hristos Hristofidis, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın ve hükümetinin gelişmeleri çok yakından izlediğini ve ''aşırı ve gereksiz endişeye mahal olmadığını'' söyledi.

Piri Reis gemisinin İzmir'den demir aldığı haberini yorumlaması istenen Hristofidis, ''Hükümet geminin hareketlerini izliyor ve elbette herhangi bir ihlal olması halinde bunlar incelenecek. Şu an söyleyebileceğimiz somut birşey yok'' dedi.

Hristofidis, ''Gerginlik yaratmak bizim tarafa yardımcı olmaz. Siyasi düzeyde gerginlikten kaçınma yönünde faaliyetlerde bulunuyoruz. ABD, Rusya ve Avrupa Birliği yetkililerinin açıklamaları bu faaliyetlerimizin sonucunun çok olumlu olduğunu gösteriyor'' diye konuştu.

Rum meclisinde ''savaş yasaları'' hazırlığı yönünde Rum basını kaynaklı haberlerle ilgili olarak da Hristofidis, ''Bu senaryolar ciddiyetten yoksundur'' ifadesini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • mehmet nurullah mutlu 13 yıl önce Şikayet Et
    oda dedem yaşında. dünya tersane ve üretim kapasitesi açısından 6.7 likle övünen bir ülke kendi savaş gemisi yapan ve bu kapasiteyi geliştiren bir ülke dedem yaşındaki bir gemiyi kullanıyor :) gülermisin ağlarmısın anlamadım. yav bu rumlar madem bizim karasularımızda arama yapıyorlar ve erdoğan o kadar bağırdı şunu yaparım bunu yaparım diye o sondaj gemisi babalar gibi çalışırken neden hala ona karşı bir girişimde bulunmadı. biri indirsin şunu şunu olmadı gemide bulunanları izinsiz bizim sularımıza girdikleri için tutukluyalım yapmak isteyen çok şey yaparda bunların tek yaptığı 90 yaşındaki gemiyi göndermek rumların amacı belli müzakere aşamasında bulunacak enerji rezervlerini bir koz olarak kktc ye karşı kullanmak yav sahi biz hala neden kıbrısı ilhak etmiyoruz bütün akdeniz bizim olur
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR