Eşcinsel pazarlığı bakanı yaktı!

Eski Rum Maliye Bakanı Mihalis Sarris, KKTC'de tutuklandı. Sarris'in 2 Türkle bir ecde eşcinsel ilişki pazarlığı yaparken suçüstü yakalandığı açıklandı. KKTC'de eşcinsel ilişki suç kapsamında.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2011 17:24 GÜNCELLEME 14.10.2011 17:24 Kıbrıs
Eşcinsel pazarlığı bakanı yaktı!
Eşcinsel pazarlığı bakanı yaktı!

Sarris, dün gece saat 23.00 dolaylarında Lefkoşa'daki bir evde "eşcinsel ilişki için pazarlık yaptığı" gerekçesiyle evdeki diğer iki kişiyle birlikte gözaltına alındı.

AA muhabirinin polisten aldığı bilgiye göre, ilgili eve baskın yapan polis, Sarris'le birlikte evde bulunan iki Türk; M.B. (29) ve M.K'yı (17) gözaltına aldı.

Bugün mahkemeye çıkarılan üç kişi hakkında, tahkikat amaçlı 3 gün tutukluluk kararı verildi.

Sarris ve diğer iki kişinin ''suçüstü'' değil, eşcinsel ilişki için ''pazarlık yaptıkları'' gerekçesiyle tutuklandıkları öğrenildi.

Tahkikatın üç günden önce de tamamlanabileceğini belirten polis, ilgili kişilerin tekrar mahkemeye çıkartıldıklarında, ''suçsuz'' bulunup serbest kalabileceğini veya, suçlu bulunup cezaevine gönderilebileceğini belirtti.

KKTC yasalarına göre eşcinsel ilişki suç.

Bu arada, Rum Polisi Basın Sözcüsü Mihalis Katsunotos da, Sarris'in tutuklandığı haberiyle ilgili olarak, konuyla ilgili ''İki Toplumlu Cürümler Komitesi''ndeki Rum üye ile iletişime geçtiğini kaydetti.

Sarris'in dün akşam Kıbrıs Türk makamları tarafından tutuklandığıyla ilgili bilgi aldığını ifade eden Katsunotos, Sarris'in bugün mahkemeye çıkarıldığını ve hakkında 3 günlük tutuklama emri verildiğini söyledi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR