Adada liderler haftada bir görüşecek

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, liderlerin Kıbrıs müzakerelerinde Ocak ayındaki üçlü zirveye kadar, haftada bir kez görüşmek konusunda uzlaştığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.11.2011 15:56 GÜNCELLEME 16.11.2011 15:56 Kıbrıs
Adada liderler haftada bir görüşecek
Adada liderler haftada bir görüşecek

Buttenheim, Lefkoşa ara bölgede, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, liderlerin Ocak ayına kadarki görüşme programı konusunda uzlaşmaya vardıklarını söyledi.

Liderlerin gelecek görüşmesinin 28 Kasım Pazartesi günü yapılacağını açıklayan Buttenheim, ''Süreç öncekiyle aynı mı olacak, yoğunlaştırılmış mı yapılacak'' sorusu üzerine, prensipte liderlerin haftada bir görüşeceklerini, ayrıca BM'nin liderlerle ayrı ayrı görüşmelerde de bulunacağını kaydetti.

''Bunun, New York'ta liderlerin bulduğu formül çerçevesinde bu şekilde yapılacağını'' belirten Buttenheim, ''Yoğun bir süreç olacak ancak görüşmelere 'tam gün' demiyoruz'' dedi.

Liderlerin, Ocak ayına kadar haftada bir görüşme yapmak üzerinde uzlaştıklarını ifade eden Buttenheim, bir soru üzerine, iki liderin 28 Kasım görüşmesinde Yönetim ve Güç Paylaşımı başlığını ele alacaklarını kaydetti.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Ocak ayındaki New York zirvesine kadar olan sürede yapacakları toplantıların tarihlerini ve çalışma yöntemlerini belirlediklerini belirterek, ilki 28 Kasım Pazartesi günü olmak üzere 9 Ocak'a kadar 7 liderler görüşmesi yapılacağını, ayrıca Çarşamba ve Perşembe günleri de mekik diplomasisi yürütüleceğini söylemişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR