KKTC'de yabancılara muhaceret affı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, ''Yabancılar ve Muhaceret Yasa Tasarısı''nı onayladı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.12.2011 23:00 GÜNCELLEME 05.12.2011 23:00 Kıbrıs
KKTC'de yabancılara muhaceret affı
KKTC'de yabancılara muhaceret affı

Yasa, ziyaretçi izni, ikamet izni, iş kurma izni veya çalışma izni bitmiş olmasına rağmen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden ayrılmayan yabancı uyruklu kişilere, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten başlayarak 3 ay içinde başvurmaları halinde ülkeden çıkışlarına kolaylık sağlanmasını öngörüyor.

KKTC İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, meclisteki konuşmasında, herkesin aftan yararlanmasını istediğini belirterek, ''Affın sonrasında büyük bir mücadele başlatılacak'' dedi.

Muhaceretin, ülkenin en çok tartışılan, en çok rahatsızlık duyulan konusu olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, 2004'den sonra işgücünü karşılamak için çok insanın ülkeye geldiğini, 3 kez anamuhalefet Cumhuriyetçi Türk partisi (CTP) ve bir kez de kendi dönemlerinde (Ulusal Birlik Partisi) af çıktığını söyledi.

Afların 15 ay ara ile çıktığını ve sorunu çözmediğinin görüldüğünü, kaçakların daha sonra aileleri ile de gelmeleri nedeniyle sorunun büyüdüğünü anlatan Çavuşoğlu, sorunu kökten çözmek için bir tasarı getirdiklerini, bu tasarıda kayıt dışı yaşamı sıfıra indirgemek hedefinde olduğunu kaydetti.

Ana muhalefetin de konuya katkı koymak istemesi ile kayıt dışılara her türlü kolaylığın getirildiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, bu affın yanında denetimin de kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Herkesin aftan faydalanmasını isteyen Çavuşoğlu, affın sonrasında büyük bir mücadele başlatılacağını kaydetti.

Yapılan oylamada tasarı oy çokluğuyla kabul edildi.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR