Rum bakan: Sondaj kuyusu mühürlencek

Kıbrıs Rum yönetimi Turizm Bakanı, Rum yönetiminin tek yanlı ilan ettiği sözde ''Münhasır Ekonomik Bölge'' içindeki sondaj kuyusunun mühürleneceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.01.2012 19:59 GÜNCELLEME 02.01.2012 19:59 Kıbrıs
Rum bakan: Sondaj kuyusu mühürlencek
Rum bakan: Sondaj kuyusu mühürlencek

Kıbrıs Rum yönetimi Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Praksula Antoniadu, Rum yönetiminin tek yanlı ilan ettiği sözde ''Münhasır Ekonomik Bölge'' içinde bulunan 12. parselde ABD'li Noble Energy şirketinin yürüttüğü sondaj çalışmalarının planlandığı gibi gittiğini ifade ederek, 'Sondaj çalışmaları tamamlandı. Kuyu mühürlenecek ve kule hafta sonu terk edilecek'' dedi.

Teknokratlardan oluşan bir ekibin, üzerinde görüş birliğine varılmış prosedürün yürütülüp yürütülmediğini incelemek için Cuma günü, sondaj yapılan Homer Ferrington sondaj platformunu ziyaret ettiğini belirten Antoniadu, Rum haber ajansına yaptığı açıklamada, teknokratların kendisine herşeyin düzgün gittiğini söylediklerini, birkaç gün içinde ayrıntılı bir rapor beklediğini bildirdi.

Sondaj platformunun, 12. parseldeki çalışmalarını tamamlayarak bu hafta sonunda bölgeden ayrılacağını duyuran Rum Bakan, ''Sondaj çalışmaları tamamlandı. Kuyu mühürlenecek ve kule hafta sonu terk edilecek. Kuyunun ön değerlendirmesi bir başka ekip tarafından yapılacak'' dedi.

Antoniadu, doğalgazla ilgili Bakanlık Komitesi'nin gelecek adımları kararlaştırmak üzere yarın toplanacağını da belirtti.

Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, geçen hafta, Noble'nin sondajlarında, 12. parselde doğalgaz bulunduğunu açıklamıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR