3. Dünya Savaşı Kapımızda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kobani olaylarından sonra sık sık dile getirdiği “Üst Akıl” kitap konusu oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 08.04.2016 11:19 GÜNCELLEME 08.04.2016 11:29 KİTAP
3. Dünya Savaşı Kapımızda
3. Dünya Savaşı Kapımızda

Gazeteci-Yazar Murat Akan tarafından kaleme alınan “Derin İktidarın Küresel Efendileri: Üst Akıl” isimli kitapta, birbirinden ilginç konu ve iddialar yer alıyor. 

Kitabın Yazarı Murat Akan, “Politik Siyonizm” olarak tanımladığı Üst Aklın, 3. Dünya Savaşı’nın altyapısını oluşturmak için küresel kriz politikalarını devreye soktuğunu söyledi. Akan, başta Ortadoğu olmak üzere, Kuzey Kore’nin nükleer silah denemeleri, Ukrayna ve Kırım sorunu, Azerbaycan Ermenistan arasındaki gerilim ve Avrupa’daki terör olaylarının muhtemel küresel savaşın görünürdeki sebepleri olacağını belirtti.

1. Dünya Savaşı’yla Türk-İslam coğrafyasındaki ilk paylaşımın tamamlanarak İsrail devletinin temellerinin atıldığını vurgulayan yazar, 2. Dünya Savaşı’yla da İsrail’in kurulduğuna dikkat çekerek, 3. bir Dünya Savaşıyla ise “Büyük İsrail” Devletinin kurulacağını iddia etti. Artan dünya nüfusu ve buna paralel olarak artan enerji ve su açığı nedeniyle Ortadoğu’da ikinci bir paylaşımın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan yazar, bunun bir 3. Dünya Savaşı’yla sonuçlanacağını savundu.

SAVAŞ PLANLARI ÜST AKILIN KÜRESEL POLİTİKALAR TEORİSYENİ KİSSİNGER’DAN 

Politik Siyonizm’in İsrail’i kurmak ve tek dünya devletinin altyapısını oluşturmak için iki dünya savaşı çıkardığının altını çizen Akan, 3. Dünya Savaşı’nı da yine politik Siyonistlerin çıkaracağını savunarak bu savaş sonunda “Büyük İsrail’in” kurulacağını iddia etti. 1982 yılında İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan emekli olan Oded Yinon isimli diplomatın kaleme aldığı “A Strategy for İsrael in the Nineteen Eighties (1980’lerde İsrail İçin Strateji) raporuna vurgu yapan yazar, 34 yıl önce yazılanların bugün Irak ve Suriye’de uygulamaya konulduğunu söyledi.

Raporda, Irak ve Suriye’nin üçe bölüneceği ve hangi devletçiklerin kurulacağının bile en ayrıntılı şekilde anlatıldığını ifade eden yazar Murat Akan, söz konusu raporun İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından da resmi olarak benimsendiğinin altını çizerek, İsrail Dışişleri Bakanı Moşe Yaalon’un Suriye’nin Alevistan, Kürdistanı ve Dürzistan olmak üzere üçe bölünmesi gerektiğini söylediğini hatırlattı. Söz konusu raporun, Siyonistlerin Kivinum (Yönelimler) isimli dergisinde yayımlandığının altını çizen yazar, Üst Aklın küresel politika teorisyeni Henry Kissinger’ın da kısa süre önce bir gazeteye verdiği röportajda 3. Dünya Savaşı’nın kaçınılmaz olduğunu ısrarla vurguladığını belirtti. Kissinger’in gazeteye verdiği demeçte açık açık “ Her şey yolunda giderse, Ortadoğu'nun yarısı gelecekte İsrail'in olacaktır” dediğini hatırlatan yazar, 93 yaşına gelmiş bir kişinin bunu laf olsun diye söylemeyeceğinin altını çizdi.

YORUMLAR 1
  • akın 8 yıl önce Şikayet Et
    Şöyle gündem kitaplarını hiç sevmiyorum. Genelde bir gazetede köşe, bir fuarda stand, bir televizyon programında koltuk kapmak için yapılan niteliksiz eserlerdir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR