Bir reklamcılık klasiği: Ogilvy'nin itirafları

Bill Bernbach, James Webb Young, Rosser Reeves gibi David Ogilvy de reklam dünyasının devleri arasında ilkçırpıda sayılan isimler arasında ve onun itirafları 1963 yılından bu yana reklamcılara ışık tutmayı sürdürüyor.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 23.09.2008 12:25 GÜNCELLEME 23.09.2008 12:25 KİTAP
Bir reklamcılık klasiği: Ogilvy'nin itirafları
Bir reklamcılık klasiği: Ogilvy'nin itirafları

Dünyanın en ileri gelen  ve en yaratıcı reklam ajanslarından biri olarak tanımlanan Ogilvy’nin kurucusu David Ogilvy'nin anılarını ve reklam dünyasında yaşadıklarını anlattığı  "Bir Reklamcının İtirafları", ilk kez 1963 yılında yayınlandıktan sonra dünyada ve Türkiye'de tekrar tekrar basılarak popülerliğini korumayı başardı. Ogilvy, kitabında, “itiraf” sözcüğünün olumlu ve olumsuz anlamlarına atıfta bulunarak hem anılarına hem de genç reklamcılara öğütlerine yer veriyordu. 

Ogilvy'nin reklamlarda başarıyla sınadığı taktiklerini ve tekniklerini, reklamcılık anlayışını en yalın haliyle dile getiren kitap yayınlandıktan kısa zaman sonra dünyada en çok satan kitaplar arasında yerini almıştı.

Geçen yıllarla birlikte zenginleştirilerek tekrar tekrar basılan "Bir Reklamcının İtirafları", bugün de reklam dünyasında referans kitap olma özelliğini yitirmiş değil. "Müşteri Nasıl Edinilir ve Nasıl Tutulur? İyi Müşteri Nasıl Olunur? Başarılı Kampanyalar Nasıl Yapılır? Güçlü Metin Nasıl Yazılır?  İyi Televizyon Reklamları Nasıl Yapılır? Zirveye Nasıl Ulaşılır? sorularına yanıt veren David Ogilvy’nin  “Bir Reklamcının İtirafları” isimli kitabı, Ogilvy Türkiye ve Reklamcılık Vakfı işbirliğiyle Türkçede tekrar yayımlandı.

Ogilvy, 23 Eylül 1948 tarihinde David Ogilvy tarafından kuruldu. Bir İskoç’un ABD’de reklam ajansı kurması, Amerikalılar tarafından önce “delilik” olarak adlandırıldı. Ancak aradan geçen yıllar David Ogilvy’yi haklı çıkardı ve Ogilvy, reklam dünyasının en önemli yayın organı olan “Advertising Age” tarafından “Reklamcılığın yaratıcı kralı” olarak tanımlandı.

Ogilvy Türkiye ve Reklamcılık Vakfı işbirliğiyle bir kez daha Türkçeye yeniden kazandırılan “Bir Reklamcının İtirafları”nı, bu kez David Ogilvy’nin kendine özgü yalın, içten ve sert üslubunu aynı ustalıkla koruduğu belirtilen Haluk Mesci çevirdi. 

Kitapla ilgili teknik bilgiler ve internet üzerinden sipariş şartları

(Haber 7)

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR