92. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu! Parazit filmi 'En İyi Film' seçildi...

Dünya sinemasının en prestijli ödüllerinden Oscar, 92. kez düzenlendi. Geceye 4 ödülle Güney Kore filmi Parazit damgasını vurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 10.02.2020 09:20 GÜNCELLEME 10.02.2020 15:26 Magazin
92. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu! Parazit filmi 'En İyi Film' seçildi...
92. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu! Parazit filmi 'En İyi Film' seçildi...

Sinema dünyasının en büyük ödüllerinden Oscar, 92. kez sahiplerini buldu. Dolby Tiyatrosu'nda gerçekleşen törene damgasını, Güney Kore yapımı Parazit vurdu. En iyi Uluslararası Film ve En İyi Orijinal Senaryo ödüllerini alan Parazit filminin yönetmeni Bong Joon Ho, heykelcikleri ülkesine götürdü. Film ayrıca İngilizce olmadan En İyi Film ödülünü alan ilk film olarak da tarihe geçti.

92. Oscar ödülleri

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü Joker filmiyle Joaquin Phoenix'e gitti. Daha önce 3 kez bu ödüle aday gösterilen Phoenix, ilk kez zaferi elde etmenin mutluluğunu yaşadı. Judy filminin başrolü Renée Zellweger de, dört kez aday gösterildiği En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde 2. kez zafere ulaşmış oldu.

BAĞLILIK ASLI SEÇİLEMEDİ

Süt, Yumurta ve Bal üçlemeleriyle dikkat çeken Altın Ayı ödüllü yönetmen ve senarist Semih Kaplanoğlu'nun "Bağlılık Aslı" filmi, Türkiye'nin Oscar adayı olarak belirlenmişti. Film, Şubat 2020'de düzenlenecek olan 92'nci Akademi Ödülleri için Türkiye'yi, 'Yabancı Dilde En İyi Film' dalında temsil etti. Ancak film, adaylar arasında kendisine yer bulamadı.

'BAĞLILIK ASLI OSCAR ADAYI'

Komisyona toplamda 11 film başvuruda bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinin oluşturduğu 13 kişilik seçici kurul, bu kararı yaptıkları değerlendirme toplantısı sonucunda aldı. 

bağlılık aslı oscar

BAĞLILIK ASLI FİLMİNİN KONUSU

semih kaplanoğlu

Film, evrensel bir konuyu gündemine taşıyor. Hikaye; doğumdan sonra işe başlamak zorunda olan Aslı adlı bir kadının, bebek bakıcısı bulma ve bulduğu bakıcı kadın Gülnihal ile birlikte değişen hayatını anlatıyor. 

Kendisi de bir anne olan Gülnihal, gelişiyle birlikte Aslı'nın kendinden bile gizlediği sırlarıyla yüzleşmesine olanak sağlar.

Filmde; Kübra Kip ve Ece Yüksel'in yanı sıra Umut Kurt ve Almina Kavcı, Merve Şeyma Zengin ile Jale Arıkan ve Osman Alkaş yer alıyor. Yapım, 20 Eylül'de vizyonda olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR