Arslanbek Sultanbekov, hem farklı hem kaliteli Fetih Marşı yorumuyla kendine hayran bıraktı!

"Dombra" isimli müzik şarkısının bestekarı Kazak asıllı usta sanatçı Arslanbek Sultanbekov, İstanbul’un Fethi’nin 567.yılı kutlamaları için Ceddin Deden ve Fetih Marşı’nı kendine özgü yorumuyla seslendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2020 10:12 GÜNCELLEME 01.06.2020 10:12 MEDYA
Arslanbek Sultanbekov, hem farklı hem kaliteli Fetih Marşı yorumuyla kendine hayran bıraktı!
Arslanbek Sultanbekov, hem farklı hem kaliteli Fetih Marşı yorumuyla kendine hayran bıraktı!

Sanatçı kariyeri süresince pek çok albüme imza atan, dünya çapında ‘Dombra’ adlı müzik aletini tanıtımını üstlenen, melodi ve sözleriyle gönülleri fetheden Arslanbek Sultanbekov, İstanbul’un Fethi’nin 567. yılı kutlamaları için Ceddin Deden ve Fetih Marşı’nı kendine has yorumuyla seslendirdi.

Modern Türk etnik müziğinin kurucusu olarak bilinen ve çağımızın Dede Korkut’u şeklinde nitelendirilen Arslanbek Sultanbekov, ''Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı'' ve ‘Yalan Dünya’ isimli single çalışmaları arkasından şimdi de ‘Fetih Marşı’ adlı single çalışmasıyla müzik tutkunlarının karşısına geçti.

fetih marşı

 

 

Türk dünyasının efsanevi bestekar ve yorumcusu Arslan Sultanbekov'un özgün seslendirmesiyle farklı bir soluk getirdiği Fetih Marşı; Apple Music, Spotify, Fizy, Google Play Müzik başta olmak üzere 200’den fazla dijital mecrada dinleyicileri ağırlamaya başladı.

Bozdağ Film prodüksiyonu aracılığıyla çalışmaları başlanan klipte, Bozdağ Film Platoları’nda oluşturulan tarihi atmosferde çekimleri yapılırken, klibin yönetmenlik koltuğunda Ahmet Yılmaz oturdu. Fetih Marşı isimli müzik çalışmasında çevgan, zurna, boru, nakkare, zil, davul ve kös gibi enstrümanlarıyla beraber, Mehter Takımı ve Dede Korkut Destanları’nda bulunan, telleri orijinal at kılından yapılan ‘kıl kopuz’ dan da yararlanıldı.

Bununla beraber Bozdağ Film Yapım bünyesindeki Bozdağ Müzik Evi, Arslanbek Sultanbekov için toplamda 12 parçadan oluşan bir müzik albümü hazırlıyor. Albümde yer alan parçalardan, sözleri Türk edebiyatının bayrak şairi olarak nitelendirilen Arif Nihat Asya’ya, bestesi Yıldırım Gürses’e ait Fetih Marşı'na özel klip çekildi.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun.
    Cevapla
  • karadeniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Sessiz marşlarında tadına doyum olmuyor.
    Cevapla
  • ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    nereden dinliyoruz
    Cevapla
  • Karagöz 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzelmiş tebrikler.
    Cevapla
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    :-))) He he anladik ne kadar güzel müzik olmu$ beyaa..Siz tarif ettiniz bizde i$ittik bemore..! dombranin tellerinden ne güzl nagmeler cikiyor cok iyi duyuyorum sesi actim mahaleyede dinletiyorum..Bravoo size..
    Cevapla
  • Yavuz Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen anlamazsın tabii ruhun ölmüş senin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR