"Sözcü’den neden çekiniyor" haberlerine RTÜK'ten sert yanıt

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, (RTÜK) bazı basın ve yayın organlarında “RTÜK’ten Sözcü’ye engel”, “RTÜK Sözcü’den neden çekiniyor” ve benzeri başlıklarla yapılan haberlere ilişkin "gerçeği yansıtmıyor" açıklaması yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2020 14:58 GÜNCELLEME 18.08.2020 14:58 MEDYA
"Sözcü’den neden çekiniyor" haberlerine RTÜK'ten sert yanıt
"Sözcü’den neden çekiniyor" haberlerine RTÜK'ten sert yanıt

"Gerçeği yansıtmayan haberler üzerine açıklamanın yapılması zaruret arz etmiştir." diyen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı, "Hukuksal gereklilikleri yerine getirmeyerek istedikleri sonucu alamayanların haksızca RTÜK yönetimini hedef alması asla kabul edilemez. Kendi eksiklerine bakmadan karşısındakini kabahatli ilan eden, hatta ‘baskıcı’ suçlamasıyla yaftalayan eski alışkanlığın günümüzde yeri yoktur." ifadelerini kullandı.

 

RTÜK'ün yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

Bazı basın ve yayın organlarında “RTÜK’ten Sözcü’ye engel”, “RTÜK Sözcü’den neden çekiniyor” ve benzeri başlıklarla yer alan gerçeği yansıtmayan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zaruret arz etmiştir.

 

RTÜK, ülkemizdeki bütün radyo ve televizyonlar ile internet üzerinden yayın yapan mecralara rehber olan, yayın kuruluşlarını düzenleyen ve denetleyen özerk bir Üst Kurul’dur.

RTÜK, medyaya baskı yapmaz, düzenlediği ve denetlediği mecralardan çekinmez bilakis her türlü iletişime açık halde yayıncılara destek olur, yol gösterir.

Anayasal bir kurum olan Üst Kurul, millet iradesiyle yüce Meclis’te çıkarılan 6112 sayılı Kanun çerçevesinde faaliyetlerini yürütür.

Haberlerde geçen bahse konu televizyona ilişkin RTÜK İzin ve Tahsisler Dairesi Başkanlığı’nın yaptığı inceleme sonucunda mevzuata aykırı durumlar tespit edilmiştir. Eksikliklere ilişkin dosya, gerekli idari düzenlemelerin yapılması için bu hafta yapılacak olan Üst Kurul gündemine alınmıştır.

Televizyonun kurulumuna ilişkin iş ve işlemlerdeki tüm eksikliklerin tamamlanması, yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi halindeyse dosya yeniden RTÜK tarafından değerlendirmeye alınabilecektir.

Hukuksal gereklilikleri yerine getirmeyerek istedikleri sonucu alamayanların haksızca RTÜK yönetimini hedef alması asla kabul edilemez.

Kendi eksiklerine bakmadan karşısındakini kabahatli ilan eden, hatta ‘baskıcı’ suçlamasıyla yaftalayan eski alışkanlığın günümüzde yeri yoktur.

Diyaloğa açık olan ve her uygulaması şeffaf olan Başkanlığımızın icraatlarının böylesi yanlış bilgi ve maksatlı haberlerle karalanması mesai mefhumu gözetmeden çalışan yönetimimize yapılan büyük bir haksızlıktır. 

Bizim yönetimimiz, her daim açık olan iletişim kanallarıyla çözüm odaklı çalışma kültürünü benimsemiştir dolayısıyla hiçbir kişi ya da kuruma baskı uygulanmaz.

Ayrıca, kurumun iş ve işlemleri hakkında Üst Kurul’da konuşulması gereken konuların bazı Üyelerimizce basın-yayın organlarında dile getirilmesi alışkanlığı güzide kurumumuzun itibarını zedelemektedir.   

Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Tv basin internet 3 yıl önce Şikayet Et
    RTUK gorev alaninda olan tv internet basinda yayinlarinda yer alan dizi sinema filmlerdeki magazin...neredeyse tamsmina yakin program icerik ve gorsellik acisindan bakildiginda Musluman Turk İslam orf adet ahlak ve ananelerine yasayisina hic uymayan gayriahlaki sapkin siddet ahkaksizlik guvensizlik iceren programlarla tam Turkiye İslam dusmanlarinin istedigi tarzda programlarla dolu bunun onlemi alinmali sade dunya icindegil esas ahiretteki vebali icin alinmali mahserde dunyada aldigim gorevi hakkiyla yerine getirdim diyebilmek icin.... yoksa yandi gulum keten helva
    Cevapla
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tetikçi paçavra Türkiye de nasıl yayın yapıyor!? anlayaMadım
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainlik yapar terøre destek veren gazete tv var ise yerli kapatma olacak ve ayni insan bir daha kanal acma imkani olmayacak terør gibi suc yapanlarin direk butun mallarina el konacak nerde ise butun hainlere bak ya sanatci yada haberci kimlik ile yada cok zenginler
    Cevapla
  • HACI 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten RTÜK gereksiz hale geldi. Daha etkili ve güne uygun teknolojik gelişmelere uygun bir yapı gerek.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    aylardır neden lisans vermiyorsun önce onu eften püften sebeplere dayandırmadan açıkla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR