RTÜK 'Kimsesizler' adlı diziyle ilgili inceleme başlattı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), FOX TV'de yayınlanan "Kimsesizler" adlı diziyle alakalı inceleme başlatıldığını duyurdu. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise 'Dizinin tanıtımlarında çocuk koruma sistemimiz hakkında yeterli ölçüde bilgi sahibi olunmadığı görülmektedir. Fragmanda çocuklara yönelik söylenen sert ve hoyrat ifadeler kamuoyu vicdanını yaralamıştır.' denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2020 22:04 GÜNCELLEME 25.09.2020 00:57 MEDYA
RTÜK 'Kimsesizler' adlı diziyle ilgili inceleme başlattı
RTÜK 'Kimsesizler' adlı diziyle ilgili inceleme başlattı

RTÜK'ün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

 

 

"FOX TV'nin 'Kimsesizler' dizisiyle alakalı gerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bildirimleri gerekse STK ve vatandaşlarımızdan gelen yoğun şikayetler sonucunda söz konusu dizi film için RTÜK Başkanlığı tarafından inceleme başlatılmıştır."

AILE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

 

 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir televizyon kanalında “kimsesiz çocukları” konu alan bir diziyle ilgili “ Söz konusu dizinin senaryosunun ilgili mevzuat doğrultusunda, çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek yayın akışına girmeden önce RTÜK tarafından incelenmesi yerinde olacaktır” denildi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir televizyon kanalında, "kimsesiz çocukları" konu alan dizi ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kimsenin ihtiyaç duyan tüm vatandaşların imkanlarını ve sosyal hizmet modellerinin seferber ettiğini aktardı. Diziyle ilgili yapılan açıklamada, “Dizinin tanıtımlarında çocuk koruma sistemimiz hakkında yeterli ölçüde bilgi sahibi olunmadığı görülmektedir. Fragmanda çocuklara yönelik söylenen sert ve hoyrat ifadeler kamuoyu vicdanını yaralamıştır. Çocuk alanında çalışmalar yapan Sivil Toplum Kuruluşları da dizinin içeriğine dair şikayetlerini çesitli mecralar aracılığı ile Bakanlığımıza ulaştırmışlardır. Dizinin konusu, konunun işleniş biçimi ve fragmanındaki görüntüler değerlendirildiğinde; devlet koruması altındaki çocuklarımızın psikososyal gelişimlerini olumsuz etkileyeceği, çocuklarımıza büyük bir özveri ile bakım hizmeti sunan personellerimizi töhmet altında bırakacağı değerlendirilmektedir.

Söz konusu dizinin senaryosunun ilgili mevzuat doğrultusunda, çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek yayın akışına girmeden önce RTÜK tarafından incelenmesi yerinde olacaktır. Bu amaçla, ilk tanıtımın yayınlanmasının hemen akabinde, 21 Eylül 2020 tarihinde Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından RTÜK’e resmi yazı yazılmıştır. Yarınımız olan çocuklarımızı koruyabilmek için onları örselemeyecek bir yayın dilini hep beraber oluşturabileceğimize inanıyoruz” denildi.

YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Fox yok benim tv de. Gereği de yok.
    Cevapla
  • KORHAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Sana gerek varmı?
    Cevapla
  • Gakkoş 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi dizi doğruki.Bu dizilerin bir kontrolden çıkması gerekir.
    Cevapla
  • 60.61.60 3 yıl önce Şikayet Et
    Fox tv den zerre hoşlanmam, ancak ATV de yayınlanan "kırgın çiçekler" dizisi ile aynı şey, aynı tavır ve ifadeler fazlasıyla orada da vardı.. Biz Tokat Yurt-Ay-Der olarak kanalı aradık, dizi sorumlusu ile saatlerce görüştük. Allah için konuştuğumuz bayan ikna oldu. Ancak; sonuç gene aynı, hiç değişmedi..
    Cevapla
  • Salahattin ADANA 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende bu kanalı seyredenlerden şikayetçiyim l
    Cevapla
  • ReisEmir 3 yıl önce Şikayet Et
    Dijital dünyanın zehirlerinden evlatlarımızı koruyamazsak, bir nesli kaybedeceğiz. Tv ile başladılar şimdi de İnternet içerikleri ile sosyal medya ile dinimizden inancımızdan örfümüzden uzaklaştırdılar. Maalesef adamlar işini çok iyi yapıyor, bizden görünüp can evimizden vuruyorlar. Devletin kurumları da sadece uzaktan izliyor. Allah sonumuzu hayr eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR