İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için Türkiye'den destek istediği günlerde ırkçı politikacı Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim'i yönelik saldırı düzenlemesi ilişkileri iyice gerdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu skandal sonrası İsveç'e NATO kapısını kapatarak "'Böyle bir kepazeliğin yaşanmasına sebebiyet verenlerin NATO'ya başvuru konusunda artık bizden herhangi bir hayırhahlık beklemeyeceği açıktır. Terör örgütlerinde caddelerinizde, sokaklarınızda cirit attıracaksınız ondan sonra bizden NATO'ya girmesi için destek bekleyeceksiniz. Yok böyle bir şey." dedi. 

TÜRKİYE NATO'DAN ÇIKARILABİLİR Mİ?

Yaşanan gelişmeler sonrası bazı kesimler Türkiye'nin NATO'dan çıkarılabileceğine ilişkin yorumlar yapmaya başladı. Bu açıklamalar Ülke TV ekranlarında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Barış Adıbelli'ye soruldu. 

Bu söylemlere ilişkin çarpıcı bir değerlendirmede bulunan Adıbelli, "Türkiye bir tercih değildirİ Ne politik, ne ekonomik bir tercih değildir. Türkiye jeopolitik bir zorunluluktur herkes için. Yani Türkiye'yi görmezden gelemezsiniz. Türkiye bu coğrafyada zorunluluktur. Türkiye'siz bu coğrafyada hiçbir oyun, hiçbir dış politika, hiçbir jeopolitik denklem kurgulanamaz. ABD'de bunun farkında NATO'da bunun farkında" dedi.

 

Yorumlar 84 Yorum Var
  • Yağcı cenk 27.01.2023 14:58
    Çıkamaz. Çıkmak için necmettin erbakan/milli görüşçü olmak lazım.
  • Ahmet 26.01.2023 12:37
    Nereye çıkarıyorlar natonun en güçlü ikinci ordusu kara gücü olarak vazgeçilmez
  • Can 26.01.2023 12:10
    Natodan çıkarsak nukleee bomba yaparız. İsrail tehlikeye girer. O yüzden çıkarmazlar bizi
  • Bozkurt 26.01.2023 11:40
    Önce Türk birliğini güçlendirmek lazım ondan sonra çıkalım. Sayın Cumhurbaşkanımız şu Atom Bombalar bir yapalım savunmamız bir numara olur o saatten sonra kimse cesaret edemez bize saldırmaya ne NATO ne Avrupa ne Arabistan ne Rusya'ya ne de Çin bize hiç kimse lazım değil sade Türk Müslüman kardeşlerimiz bize yeter. Yaşasın Türk İslam Ordusu
  • Garip 26.01.2023 11:27
    Benim anladığım İsrail'e sınırı olan suriyede bir kukla devlet kurup İsrail ile beraber natoya alacaklar Türkiyedeki bütün NATO üslerini o kukla devletin topraklarına taşıyıp Türkiyeyi saf dışı bırakacaklar benim fikrim bu yönde
Daha fazla yorum görüntüle