Dinç Bilgin'e hapis istemi
Şişli 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde batık Etibank'ın eski sahipleri Dinç Bilgin ve Önay Bilgin'in "iftira" suçundan sanık olarak yargılandıkları davada kendileri hakkında 2 yıldan 8 yıla hapis talep edildi.
Şişli 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde batık Etibank'ın eski sahipleri Dinç Bilgin ve Önay Bilgin'in "iftira" suçundan sanık olarak yargılandıkları davada esas hakkında mütalaasını okuyan Cumhuriyet Savcısı Erol Demirtaş, Dinç Bilgin ve Önay Bilgin'in Ciner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner ve Ciner Grubu Medya Grup Başkanı Kenan Tekdağ'a sahtecilik iftirası attıklarının yapılan bilirkişi incelemeleri sonucu sabit olduğunu belirterek, Dinç Bilgin ve Önay Bilgin'in ayrı ayrı, iftira suçundan dolayı 2'şer yıldan 8 yıla kadar değişen oranda hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti.
Cumhuriyet Savcısı'nın hapis cezası istemine karşı, Dinç Bilgin ve Önay Bilgin'in avukatı davayı uzatmak maksadıyla davaya bakan mahkeme hakimi Hilmi Arslan hakkında reddi hakim isteminde bulundu.
Mahkeme Hakimi Hilmi Arslan reddi hakim istemi hakkında karar verilmek üzere dosyayı İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.
-
ünal baş 16 yıl önce Şikayet Etmüslüman-laik-milliyetçilere. zart zurt işlerle uğraşmayı bırakın da bu mazlum halkın büyük atamız m.kemal atatürkün torunlarının parasını hiç edenlerden hesap sorun.Beğen