Uludağ Üniversitesi en az KPSS 60 puan ile personel alımı! Başvuru detayları neler?

Bursa Uludağ Üniversitesi en az lise mezunu 73 personel alımı içim ilan yayınladı. Başvuru şartları ve şekline ilişkin merak edilen tüm detayları açıklayan kurum, adaylardan en az 60 KPSS puan şartı arıyor. İşte alım yapılacak kadrolar ve detayları...

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2022 09:36 GÜNCELLEME 05.07.2022 09:36 EKONOMİ
Uludağ Üniversitesi en az KPSS 60 puan ile personel alımı! Başvuru detayları neler?
Uludağ Üniversitesi en az KPSS 60 puan ile personel alımı! Başvuru detayları neler?

Bursa Uludağ Üniversitesi, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara” göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (B) fıkrası uyarınca 73 sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. En az lise mezunu adaylar arasından istihdam sağlayacak olan kurum, Avukat, Büro Personeli, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Diyetisyen, Psikolog, Sağlık Teknikeri, Mühendis, Kütüphaneci, Tekniker, Teknisyen, Şoför, Temizlik Görevlisi ve Bakım Onarım Personeli kadrolarında görevlendirme gerçekleştirecek. Ayrıca yayınlanan ilan ile başvuru şartları ve tarihine kadar merak edilen tüm detayları açıklayan üniversite, adaylardan en az KPSS 60 puan şartı arıyor. İşte detaylar...

SON BAŞVURU NE ZAMAN?

Bursa Uludağ Üniversitesi personel alımı başvuruları 1 Temmuz 2022 tarihinde başlayıp 22 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edecek. 

Adaylar başvuru tarihi süresi içerisinde Bursa Uludağ Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı İdari Personel Şube Müdürlüğüne şahsen başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Kadrolar ve DetaylarKadrolar ve DetaylarKadrolar ve DetaylarKadrolar ve Detaylar

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

1) Başvuracak adaylarda 657 Sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen genel şartlar aranır,

2) 2020 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak. Lisans Mezunları için 2020 KPSS P3, Önlisans Mezunları için 2020 KPSS P93 ve Ortaöğretim mezunları için 2020 KPSS P94 Puanı esas alınacaktır

3) Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış, yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkarılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak.

4) Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, tecilli veya muaf olmak. (Koruma ve Güvenlik Görevlisi adayları için yapmış olmak.)

5) Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alıyor olmamak.

6) 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla unvanının gerektirdiği işlerde çalışmasına engel olabilecek hastalığı bulunmamak. Yerleşmeye hak kazanan adaylardan tam teşekküllü hastaneden alınacak sağlık raporu istenecek olup sağlık kurulu raporu doğrultusunda adayın atanacağı kadro unvanının gerektirdiği işlerde çalışamayacak durumda olması halinde ataması iptal edilecektir.

7) Başvuruda bulunan aday sayısının kadro sayısından fazla olması halinde adaylar lisans, önlisans, ortaöğretim diploması puan üstünlüğü (diploma puanları eşit olduğu takdirde mezuniyet tarihi önce olan, mezuniyet tarihlerinin de aynı olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilecektir) ile alınacaktır.

8) Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 4/B’ li olarak çalışıyor olmamak.

9) Başvuracak adaylardan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (B) fıkrası uyarınca Kamu kurumlarında istihdam edilenler, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların, Yeniden Hizmete Alınma başlıklı Ek 1. maddesi “Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi (Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç) halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez” hükmü gereğince başvuramazlar. Bu hükme uygun olmayanlar atanmaya hak kazansalar dahi atamaları yapılmayacaktır.

10) Atanmaya hak kazanan adaylar hakkında 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanununun 3.maddesi uyarınca arşiv araştırması yapılacaktır. Söz konusu sonucun olumlu gelmesi halinde atamaları yapılacaktır.

11) Çeşitli KHK ile kamu görevinden çıkarılanlar başvuruda bulunamaz.

12) Başvuru bitim tarihi itibariyle tüm pozisyonlar için 30 (otuz) yaşını doldurmamış olmak.

13) Tüm kadro unvanları için KPSS sınav puanının asgari 60 (altmış) olması gerekmektedir. 60 puanın altındaki başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

RESMİ İLAN METNİ

Ahmet Özcan . Haber7.com - SEO
Haber 7 - Ahmet Özcan .
YORUMLAR 2
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    personeli orta okul mezunu alınıyor ise biz neden ünv okuduk ....
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ortaokul demiyor, orta öğretim diyor. En az lise mezunu diyor. Her branş için eğitim şartlarını da ayrıca yazmış. Sadece destek hizmetleri için (teknisyen vb.) orta öğretim demiş. Sen nasıl üniversite okudun bilmem ama bu yazıyı okurken sanırım aklın başka yerde imiş.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR