Sezonun trendi tafta kumaş nedir? Tafta kumaşın özellikleri nelerdir?

2020 sezonunda en çok tercih edilen kumaş türlerinden olan tafta kumaş, diğer kumaş türleri arasında en çok dikkat çeken modeller arasında yer alıyor. Genellikle düğün ve nişan kıyafetlerinde tercih edilen tafta kumaşın ne olduğu ve özellikleri internet üzerinde oldukça aratılıyor. İşte tafta kumaş hakkında tüm bilinmesi gerekenler.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2020 15:17 GÜNCELLEME 24.04.2020 15:21 Moda
Sezonun trendi tafta kumaş nedir? Tafta kumaşın özellikleri nelerdir?
Sezonun trendi tafta kumaş nedir? Tafta kumaşın özellikleri nelerdir?

Düğün ve davet elbiselerinin yapımında tercih edilen tafta kumaş, dokuması en kolay olan kumaş çeşitlerindendir. Abiye, gelinlik, davet elbiseleri gibi dikkat çeken ve gösterişli olması istenen parçalarda kullanımı tercih edilir. Sezonun trend kumaşlarından olan tafta kumaş, her yüzü aynı olan bez armür üzerine dokunur. Perdahlı bir kumaş türü olan tafta kumaş, simetrik bir görünüme sahiptir. Yapım aşaması sırasında farklı renklerin kullanımı, ışık üzerinde renk değişimi yaşamasına olanak tanır. Bu sebeple oldukça dikkati çekici bir özelliğe sahip olur ve giyen kişi üzerinde şık bir görüntü oluşturur. Peki tafta kumaşın özellikleri nelerdir?

TAFTA KUMAŞIN ÖZELLİKLERİ

Doğal kumaş sınıfında yer alan tafta kumaşın kendi içerisinde, birden fazla çeşidi bulunur. Sadece gösterişli yapısından dolayı değil, nefes alma özelliğinden dolayı da düğün ve nişan gibi özel günlerde giyilen kıyafetler için tercih edilir.

Nefes alma özelliği ve hafif bir kumaş olması sayesinde, terletme yapmaz ve giyen kişiyi sıkmaz. Bu sayede de rahat hareket edilebilmesini sağlar.

Bu kumaş türü, kilo problemi olan ya da vücudunda kusurlarını kapatmak isteyenler için de idealdir. Sade ve doğal oluşundan dolayı, giyen kişinin olduğundan daha zayıf görünmesini sağlar. Dalgalı bir görünüme sahip olmasından dolayı da, vücuttaki kusurları kapatır.

TAFTA KUMAŞ ABİYELER

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR