Ahmedinejad'a anayasa şoku!

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejat, önümüzdeki ay yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılması yasaklanan yakın danışmanını savundu.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 23.05.2013 10:39 GÜNCELLEME 23.05.2013 11:57 Ortadoğu
Ahmedinejad'a anayasa şoku!
Ahmedinejad'a anayasa şoku!

İran İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre  altısı din adamı altısı hukukçulardan oluşan  12 üyeli  Anayasayı Koruma Konseyi, İsfendiyar Rahim Meşai ve eski cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani'yi seçimlerde aday olacaklar listesinden çıkardı.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejat, dürüst, becerikli ve ülke için yararlı bir kişi olarak tanımladığı Meşai'nin haksızlığa kurban gittiğini söyledi.

Ahmedinejat, İnternet sitesinde yayınladığı mesajında konuyu ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'e götüreceğini, sorunun çözüleceğini umduğunu belirtti.

Ahmedinejat ve yardımcıları, dini liderlerle uzun süredir devam eden iktidar mücadelesi  nedeniyle aşırı muhafazakarların gözünden düşmüş durumda.
Sekiz kişilik cumhurbaşkanı adayları listesinde  çoğunluğu dini lider Hamaney'e bağlı isimler oluşturuyor.
İran Anayasası uyarınca Cumhurbaşkanı  Mahmut Ahmedinejat üçüncü kez  aday olamıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR