"Mısır piramitlerini de patlatacağız"

Irak'ta 2500 yıllık Nabu Tapınağı'nı patlatan IŞİD, sıradaki hedeflerinin Mısır piramitleri olduğunu açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2016 17:05 GÜNCELLEME 08.06.2016 17:05 Ortadoğu
"Mısır piramitlerini de patlatacağız"
"Mısır piramitlerini de patlatacağız"

IŞİD’in Irak'ta Asur medeniyetinden kalma Nimrud antik kentinin doğu kesimindeki Nabu Tapınağı'nı patlattığı bildirildi. IŞİD’in yayınladığı videoda, Musul şehrinin güney kesimindeki antik Nabu Tapınağı'nı bombalarla patlatıldığı görüntüler yer aldı.

Sputnik'te yer alan habere göre Irak'ta antik dönemde yazı ve hikmet tanrısı olarak kabul edilen Nabu için inşa edilen tapınağın kalıntılarının da buldozerlerle yıkıldığı ifade edildi.
Videonun sonunda Kahire yakınlarındaki Giza Piramidi’nin görüntülerine yer veren IŞİD, Mısır Piramitleri’ni de yok edecekleri tehdidinde bulundu.

SURİYE VE IRAK’TA BİRÇOK TARİHİ ESER YOK EDİLDİ

Suriye ve Irak’ta ele geçirdiği bölgelerde birçok tarihi eseri yerle bir eden IŞİD, geçen yıl Asurlulardan kalma Nimrud antik kentine de buldozerlerle girerek şehrin kalıntılarını yıkmıştı. Örgütün, ayrıca Musul Müzesi'nde İslam öncesi döneme ait antik heykelleri parçaladığı görüntüler internette yayınlanmıştı.

IŞİD Antik dönem eserleri ve heykellerini put olarak gördüğünü savunurken,  Suriyeli ve Iraklı yetkililer örgütün söz konusu eserleri kara borsada satarak kaçakçılık yaptığını ifade ediyor.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • islam 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar orda medeniyet kuran islam Devletleri yikmadi Hz. Ömer yikmadi tabi bu fasiklar kendilerini tek müslüman zannediyor. Sizin eceliniz bizim elimizden olacak.
    Cevapla
  • kevir 7 yıl önce Şikayet Et
    ışıd diye bi şeyyok batılı kendisi minareyi çalacak kılıfını da hazırlıyor yıllar sonra göreceksiniz suriyedeki tarihi eserler avrupa amerikada çıkacak.....
    Cevapla
  • yoksa 7 yıl önce Şikayet Et
    ''hayır İsrail' de'' :)
    Cevapla
  • Metehan 7 yıl önce Şikayet Et
    Mısır Piramitlerine ve Mısır eserlerine Peygamber sahabesi bile dokunmadı. Hz.Ömer devrinde fethedilen Amr bin As mısır Valisiydi. Piramitlere dokunmadı.
    Cevapla
  • Ahmet cece 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar tam yam yam dinle imanla alakalari yok sapik bir hareket insallah helak olurlar
    Cevapla
  • Melik 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne put düşmanı insan ya bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR