Muhaliflerin sınırda keşif uçuşu

Özgür Suriye Ordusu Beşer Esed'in ordusuna ait helikopter ele geçirerek keşif uçuşu yaptı. Daha önce sadece kara gücü bulunan muhalifler hava saldırıları düzenleyecek.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 18.12.2012 12:02 GÜNCELLEME 18.12.2012 12:02 Ortadoğu
Muhaliflerin sınırda keşif uçuşu
Muhaliflerin sınırda keşif uçuşu

Muhammed Taşçılar'ın haberi

Suriye'nin Halep kentinde muhalifler Shabib adlı albayı esir aldı. Albayı esir alan Özgür Suriye Ordusu askerleri Esed'in ordu birliklerine ait savaş helikopteri de ele geçirdi. rehin alınan albay ile birlikte helikopteri kaçıran muhalifler keşif uçuşu yaptı.

Suriye'de yaşanan iç savaşta muhaliflerin en büyük korkusu Esed'in savaş uçakları ve hava hakimiyetiydi. Karada ülkenin birçok noktasını ele geçiren muhaliflerin ellerinde savaş uçağı bulunmuyordu. Halepte ele geçirilen helikopter ile muhaliflerin keşif uçuşları yapması ise hava saldırısı düzenleyeceklerini işaret etti. Muhaliflerin keşif uçuşunun ardından helikopteri sınıra yakın bir kentte gizledikleri ileri sürüldü.

HABER 7

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR