Dünya dizelden vazgeçiyor!

Dizel talebinin azalması üzerine Land Rover'dan hamle geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.04.2018 11:11 GÜNCELLEME 16.04.2018 11:12 OTOMOBİL
Dünya dizelden vazgeçiyor!
Dünya dizelden vazgeçiyor!


Akaryakıt fiyatlarının ülkemizde bir hayli yüksek olması nedeni ile kullancıların çoğunun dizeli seçmesine şaşılmamalı ancak Dünya genelinde ülkeler yavaş yavaş dizeli terk ediyor. Land Rover da son hamle yapan firmalardan oldu.

Sadece İngiltere’de 1000 kişiyi işten çıkardı!

 

 

Peki bunun sebebi ne olabilir? Land Rover azalan dizel satış ve taleplerin doğrultusunda küçülmeye gideceğini ve bunun ilk adımı olarak işten çıkartmaların kaçınılmaz olduğunu söyledi. Solihull tesislerinden 1000 sözleşmeli işçisini çıkaran Land Rover, ileride kadrolu elemanlarından da vedaların olacağını söyledi.

Şirketin açıklaması şu şekilde ” Otomobil endüstrisini etkileyen değişkenler doğrultusunda üretimde ve kadromuzda bazı değişiklikler yapıyoruz. Bununla beraber, yeni ürünlere ve teknolojilere yatırımımız devam ediyor. Çok sayıda  yeni eleman yetiştirmeye devam ediyoruz. ”

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • hissiyat 6 yıl önce Şikayet Et
    dunya dizelden vazgecer ama biz mazota zam yapmaktan vazgecemedik...dunyanin ne yaptigi umrumda degil cunku Turkiye deki vergi sistemi dunya da yok:) vergide tekiz MASALLAH:)
    Cevapla
  • ahmet kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    avrupada benzin mi ucuz.. mazot mu.. dizeli hemen bitirmezsin. çünkü elektrikliler 30 yıldan önce tğm dünyada yaygınlaşamaz.. dizelden vazgeçildiği söyleniyor fakat hala yeni dizel motorlar geliştiriliyor..
    Cevapla
  • Ahmed 6 yıl önce Şikayet Et
    Norvecde dizel araclar bayagi düstü, bir sene önce aldigim araca nerdeyse yari fiyatina sattim Carsiya gidemiyoruz deizel araclar icin ekstardana 49 is saatlerinde ise 10 kron fazla ödüyoruz giselerde. benzinli araclar 44 kron, simdilik elektrikli raclar bedava giseden gecebiliyor. 2025 den itibaren dizel araclarin satisi yasak olacak burda. Zaten volvo artik dizel arac üretmeyecegini bildirdi gecen sene
    Cevapla
  • Kütahya lı 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi küresel sermayenin oyunu.Tır ları kamyonları iş makinelerini nereye koyacaklar.gemilerde var daha.
    Cevapla
  • Şöför 6 yıl önce Şikayet Et
    Heeemmeeen bizde vazgeçelim benzin Sudan ucuz dizel kullanılırmı aaaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR