Ford iki fabrikasını kapattı!

Salgın nedeniyle üretim faaliyetlerine 1 aydan fazla ara veren ve önceki hafta fabrikalarının kapılarını yeniden açan Ford, ABD'deki iki tesisinin kapılarını geçici olarak kapattığını duyurdu. Ford'un kapanan Dearborn fabrikasında ABD'nin en çok satılan aracı F-150 pickup üretilirken, üretime ara verilen diğer bir tesis olan Chicago fabrikasındaki bantlardan ise Ford Explorer ve Lincoln Aviator SUV modelleri iniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 25.05.2020 11:41 GÜNCELLEME 25.05.2020 11:41 OTOMOBİL
Ford iki fabrikasını kapattı!
Ford iki fabrikasını kapattı!

ABD'li otomotiv üreticisi Ford, kendi ülkesindeki 2 fabrikasında üretime yeniden ara verdiğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, Dearborn fabrikasının bir işçide koronavirüse rastlanılması sonucu kapatıldığı, Chicago tesisinin ise parça tedarik sorunları nedeniyle üretime ara verdiği bildirildi.

 

Ford'un Dearborn fabrikasında ABD'nin en çok satılan aracı F-150 pickup üretiliyor. Chicago fabrikasındaki bantlardan ise Ford Explorer ve Lincoln Aviator SUV modelleri iniyor.

Ford'un dahil olduğu otomotiv markaları, koronavirüs salgını nedeniyle 1 aydan fazladır üretim faaliyetlerine ara vermişti. Avrupa'daki tesisler Mayıs ayının ilk haftasında açılmaya başlarken, salgının daha etkili olduğu ABD'de otomotiv üretimi kısıtlı olarak geçtiğimiz hafta başlamıştı.

 

Ford'un aksine ülkenin diğer büyük otomotiv üreticilerinden General Motors ve Fiat Chrysler Automobiles, fabrikalarında üretimi engelleyecek bir durum yaşanmadığını belirtiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR