Hyundai'den devrim gibi yenilik!

Otomobil devi Hyundai'nin Asya pazarlarında sattığı otomobili olan Venue, düz vitesli ama debriyajı olmayan versiyonuyla dikkatleri üzerine çekiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 10.07.2020 13:10 GÜNCELLEME 10.07.2020 14:24 OTOMOBİL
Hyundai'den devrim gibi yenilik!
Hyundai'den devrim gibi yenilik!

Güney Koreli marka Hyundai debriyajsız düz vitesli modeli Venue ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

 

İngiliz haftalık otomobil dergisi Autocar’ın Hindistan edisyonunun haberine göre alışkın olduğumuz düz vitesli araçlardaki gibi vites kolu olan ama pedallara baktığınızda sadece fren ve gaz pedalı bulunan otomobil, Hindistan pazarında 1 litrelik T-GDI motoruyla uyumlu olarak satışa sunulacak.

 

Böyle bir spesifikasyonun sebebi olarakta Hindistan’ın karmaşık ve yorucu trafiği sebep gösteriliyor.

Akıllı Düz Şanzıman (Intelligent Manuel Transmission – iMT) olarak geçen bu sistem, kompakt olarak bünyesinde Transmission Control Unit (TCU) isminde bir yöneticiye sahip. Bu sayede otomobil siz vites değiştirme durumunda olduğunuzda hidrolik aktüatöre sinyal gönderip debriyajı devreye sokuyor.

Hyundai ile ortaklığı bilinen bir diğer Güney Koreli marka Kia ise bu şanzımanı Sonet SUV modelinde kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor.

YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Çoh eyi araba 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl olsa alamayacaz ,ÖTV gümrük vergileri 1600 CC sağ olsun ,teneke Tofaş teneke reno neyimize yetmiyor
    Cevapla
  • aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    Triptronicşmultitronic.eastronik yani yarı otomatik denen 15 yıldır kullandıgımız otomatik vites araçlar zaten bu sistemde otm.kullanımı kaldırıp yarı otomatik sistemde manuel kullanım sağlanıyor...motor devir ve hızını ayarlayamayan otomatik vites kullanıcıları için sakıncalı bir sistem...eski şöförler rahat rahat kullanır.
    Cevapla
  • Tuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Hala vitesli otomobil mi üretiyorlar ki ! Tövbe tövbe.
    Cevapla
  • Nuri Usta 3 yıl önce Şikayet Et
    Tuğrul kardeşim Vitesli otomobil tövbe de ettirir salavat ta getirttirir. Kullanamayana yada anlamayana. Amma anlayanın eline geçti mi de dur durak bilmez. yağını suyunu koy kar kış 4 mevsim. Otomatikler gibi arızalanınca emniyet şeridine geçip Servisçiyi bekletmez. Al eline torna vida bileğine kuvvet yap bas git. Hele birde benzinli olursa 500 binleri 1 milyonları görürsün. 250 bin km. dekiler sıfır niyetinedir. Vitesliler işçi sınıfıdır. İşçi kardeşlerini hor göreme. Ezdirme kimseye.
    Cevapla
  • Tabi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunus düz vites alan calısmıs adam oluyorda otamatik göktenmi geliyor saçmalamıssın kardesım ıkısıde zevk işi herkez kendı zevkıne göre alır senin hiç bir iste usta oldugnuda dusunmuyorum sacmalamandan belli
    Cevapla
  • yunus 3 yıl önce Şikayet Et
    Tuğrul kardeşim niye tövbe ettin düz vites günah mı. Vitesli otomobilin araba kullanma ustalığını ve tadını alan otomatiğe kolay kolay geçmez. Biz düz vites araba alabilmek için yıllarca çalıştık. otomatik araba kullananların çoğu kapısında hazır buldu. Düz vitesli araçları rencide etmek elinize bir şey geçirmez. ama düz vites kullanabilen birinin de elini öpün. siz kullanamadığınız için otomatiğe geçtiniz. usta ustadır.
    Cevapla
  • Yaşar usta 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu an turkiyedeki kamyonlar zaten %80 i bu şekilde manüel şanzımanlı debriyaj pedalsiz
    Cevapla
  • kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    debriyaj ne ? alarm gibi bişi mi :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR