Tesla, Gigafatory Austin'e kuracak

Elon Musk, Tesla'nın yeni üretim tesisinin ABD'nin Teksas eyaletinin başkenti Austin'de kurulacağını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2020 09:45 GÜNCELLEME 23.07.2020 16:30 OTOMOBİL
Tesla, Gigafatory Austin'e kuracak
Tesla, Gigafatory Austin'e kuracak

Tesla CEO'su Elon Musk, Şirket'in ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladığı toplantıda yeni Gigafactory'yi Teksas'ın başkenti Austin'e bağlı Travis County'de 2 bin dönüm arazi üzerine kuracaklarını duyurdu.

 

Tesla, kurulacak bu tesiste yeni aracı Cybertruck'ı da üretecek. Teksaslı yetkililere yapılan bilgilendirmeye göre kurulacak tesis en az 5 bin kişilik istihdam yaratacak.

 

MERAKLA BEKLENEN ARAÇLAR BELLİ OLDU

Elon Musk’ın trafik sorunu ortadan kaldırmak için kurduğu Boring Company, Las Vegas tünelinin kazısını bitirdi. Boring Company'nin inşa ettiği tünellerde ulaşımın hangi araçlarla sağlanacağı da netleşti.

Musk'ın yeraltı projesinin kazı çalışmaları geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. Bugün ise  Musk'ın sahibi olduğu Boring Company'nin  'Loop' adını verdiği yeraltı ulaşım sisteminden yeni detaylar geldi.

Yeraltı ulaşım sisteminde kullanılacak araçların hangileri olacağı bir süredir merakla bekleniyordu.

Şirketten konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, Loop'ta kullanılacak araçlar Tesla Model S, Tesla Model X ve Tesla Model 3 olacak.

Araçların maksimum saate 150 mil (241 kilometre) hıza ulaşmasını sağlamayı hedefleyen Musk'ın nihai hedefi ise Los Angeles ile Las Vegas'ı birbirine bağlamak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR