TOGG'da sevindiren gelişme! Japonya tescilledi

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) tasarımları, 27 Avrupa Birliği (AB) ülkesi ve Çin’den sonra Japonya’da da tescillendi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2020 19:02 GÜNCELLEME 18.08.2020 19:55 OTOMOBİL
TOGG'da sevindiren gelişme! Japonya tescilledi
TOGG'da sevindiren gelişme! Japonya tescilledi

TOGG'un Twitter hesabından yapılan açıklamada, TOGG tasarımlarının, 27 AB ülkesi ve Çin’den sonra Japonya’da da tescillendiği bildirildi. Açıklamada, "Japon Patent Ofisi (JPO), C-SUV ve Sedan tasarımlarımızın Japonya’da TOGG adına tescil edildiğini açıkladı." ifadeleri kullanıldı. 

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş yerli otomobildeki son durumu, yerli otomobildeki yerlilik payı ve sermaye durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Bloomberg HT'ye konuşan Karakaş, şu ifadeleri kullandı:

"Planlarımız doğrultusunda ilerliyoruz, pandemiden etkilenmedik. 18 aylık sürede inşaatımızın tamamlanmasını sağlayacağız."

Yerli otomobilin 15 yıllık bir süreç olduğunu ve öncelikle projenin dış dünyadaki örneklerini incelediklerinin altını çizen Karakaş, hedef kitlemizin beklentilerini tasarıma yansıttık ve yerlilik, millilik için aracın üretileceği tesisin tedarikçilerini ekimde seçeceklerini söyledi.

"ARAÇ PİYASAYA ÇIKTIĞINDA YERLİ BATARYA DA ORTAYA ÇIKACAK"

SUV'dan sonra başka modeller de pazara sunulacak. Hissedarlarımıza yüzde 51 yerlilik sözü verdik. Yerlilikte yüzde 68'e ulaşabiliriz.

Araç piyasaya çıktığında yerli bataryamız da ortaya çıkacak.

“Türkiye’de üretilmiş batarya ile ortaya çıkmış olacağız”

"İmalata başladığımız andan itibaren küresel boyutta bu konuda tecrübesi olan bir oyuncu ile beraber kendi bataryamızla sadece montaj paketleme değil onun içindeki modüllerinde üretimi açısından ileri düzeyde katma değerli üretilmesi konusunda bir çalışmamız oldu. Bizim arabamız Türkiye’de üretilmiş bataryamızla çıkmış olacak"

“Üretime başladığımızda Türkiye’deki şarj alt yapısının da belli bir seviyeye gelecek”

“Elinde sonunda elektrikli araçlar Türkiye’ye gelecek ve şarj alt yapısı erken veya geç bu şekilde kurulacak. Planlamalarımız yaparken ülkemizdeki bu işin regülasyonunu uygulayan kurumlarla görüşerek götürüyoruz. Üretime başladığımız sürece Türkiye’deki şarj alt yapısının da belli bir seviyeye geleceği ve kullanıcıları zor durumda bırakmayacağını seviyede yaygınlaşacağı konusunda hem fikiriz “

“Yazılım tamamen yerli olacak”

Karakaş, "Yazılım çok soyut bir kavram ama tüketicilerin ve aracın entegrasyonunda kullandığımız yazılım tamamen yerli olacak" dedi. Ayrıca otonom araçlar hakkında değerlendirmede "Otonomun değişik seviyeleri var. Bu cihazlarda daha dünyada saniyeleşmedi ama laboratuar ortamlarda örnekleri sektörde beraber çalıştığımız firmalarında öngörürüsü 2030’dan sonrasında olacağı şeklinde" dedi.

“Şu aşamada bir fiyat vermek mantıklı değil”

Şu aşamada 2020’den sonrası için bir fiyat vermek çok mantıklı değil. Türkiye’de şuan elektrikli araçlardan Pazar payı olacak kadar araç olmayacak. Dolayısıyla biz pazar payını bizimle kıyaslanabilir boyuttaki SUV’lerden alacağız.

YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Lastikler brisa tarafindan üretiliyor.Biraz elestirmeden önce elestirin hemen bridgestone görünce japon markaaa aaa olmaz demeyin.Brisa bridgestone sabancı ortak şirketi.Hey allahim ya
    Cevapla
  • bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    peugeotun e-2008 modelinin çıkacağına da çok sevinmiştim bu haberde çok güzel bir haber
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    lastikler neden yerli marka değil anlamadım
    Cevapla
  • Aykut 3 yıl önce Şikayet Et
    Altyapi kurmak kolay enerji sorun
    Cevapla
  • Horlama 3 yıl önce Şikayet Et
    Her alanda Bir yerden başlamak şart ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR